Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szerződést hosszabbítana támadójával az AC Milan – sajtóhír

A Piros-feketék hosszútávra magukhoz szeretnék láncolni fiatal labdarúgójukat, ennek következtében megtoldanák kontratusát a Sky Sports információi szerint.

(Photo by Markus Gilliar – GES Sportfoto/Getty Images)

Az AC Milan azért szeretné meghosszabbítani Rafael Leao 2024-ig szóló szerződését, mert a csapatban betöltött szerepéhez képest alacsony a bérezése, és félnek, hogy emiatt nyáron akár továbbállhat. A Rossoneri megemelné a 23 éves játékos fizetését, valamint 2027-ig toldanák meg a kontraktus lejártát, ezzel biztosítanák be a támadó maradását.

A portugál labdarúgó 2019-ben érkezett a milánói csapathoz 29,5 millió euróért cserébe a Lille együttesétől. Az első szezonjában ugyan kapott kellő lehetőséget, de nem sikerült teljesen a beilleszkedés, így voltak nehezebb időszakai, de az elmúlt két idényben rendre jól teljesített és beverekedte magát a kezdőbe. A hátunk mögött hagyott szezonban pedig Leao kiváló teljesítménye is kellett ahhoz, hogy bajnok legyen az AC Milan, a jelenleg futó idényben pedig ismét remekül megy neki a szekér, ennek következtében nem meglepő, hogy hosszabbítana vele a regnáló bajnok.

Leao ott van a portugál válogatottal a világbajnokságon, és ugyan mind a négy eddigi mérkőzésén pályára léphetett a nemzeti csapatban, de mindegyiken csak csereként, összesen 62 játékpercet lejátszva, viszont így is szerzett 2 gólt.