Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bemutatta legújabb igazolását a Chelsea – HIVATALOS

Hosszas egyeztetéseket követően a Chelsea az átigazolási időszak zárása előtt megállapodott a Benficával a világbajnok középpályás leigazolásáról…

(Photo by Darren Walsh/Chelsea FC via Getty Images)

A Chelsea hivatalos csatornáin keresztül a szerda késő esti órákban erősítette meg Enzo Fernández szerződtetését, akinek játékjogáért 121 millió eurót fizettek a Benficának. Az igazolás ezzel az összeggel a Premier League történetének legdrágább transzfere lett.

A 22 éves argentin középpályás annak idején a River Plate csapatában nevelkedett, 51 mérkőzésen 12 gólt szerzett, menet közben kölcsönben a Defensa y Justiciában is szerepelt. Tavaly nyáron csatlakozott a portugál csapathoz, ahol azonnal alapember lett, 29 tétmérkőzésen négyszer tudott eredményes lenni, miközben kitűnő mezőnymunkát végzett.

Az argentin válogatottban 2022-ben mutatkozott be, nem sokkal a világbajnokság előtt lett belőle meghatározó szereplő: a vb-n Mexikó ellen gólt szerzett, Lengyelország ellen gólpasszt adott, emellett pedig védekezésben és a támadások építésében is nélkülözhetetlen szereplője volt a világbajnok csapatnak.

Fernández portugáliai szerződése 120 millió eurós kivásárlási árat tartalmazott, amelyet a Chelsea kifizetett. A korábbi megállapodás értelmében jövőbeli eladási árának 25 százaléka nevelőcsapatát, a Rivert illeti, amely így bónuszokkal együtt nagyjából 42 millió eurós összeggel gazdagodik a játékos Európán belüli klubváltásából – közvetve ez a “milliomosok” történetének legdrágább transzfere.

A Chelsea összesen nyolc játékossal mintegy 329 millió euró ellenében erősített januárban. Tavaly nyár óta az új amerikai tulajdonos már több mint 600 millió eurót költött játékosokra. Fernández mellett januárban a legnagyobb összeget a nagy port kavart Mihajlo Mudrik megszerzésére áldozták (70+30 millió euró), továbbá Benoit Badiashile (38 millió euró), Noni Madueke (35 millió euró) és a nyáron csatlakozó Malo Gusto (30 millió euró), valamint Joao Félix (11 millió euró) kölcsönben csatlakozott az együtteshez.

Az új argentin szerzemény az 5-ös mezszámot fogja viselni a “kékeknél”.