Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Giroud triplázott, Brahim Díaz brillírozott, a Milan simán legyőzte a Sampdoriát! – videóval

Az olasz bajnokság (Serie A) 36. fordulójának szombati játéknapját a BL helyekért küzdő AC Milan és a már biztos kieső Sampdoria összecsapása zárta.

(Photo by Simone Arveda/Getty Images)

A BL búcsú után egy elég egyoldalúnak ígérkező mérkőzésen javíthatott a bajnokságban a Milan csapata, amely a sereghajtó és biztos kieső Sampdoriát látta vendégül. Ennek megfelelően már az első percektől kezdve magához ragadta a kezdeményezést Pioli csapata, és a 9. percben meg is szerezték a vezetést: Brahim Diaz adott kitűnő passzt Leaonak, aki higgadtan elpasszolta a labdát a kapus mellett, 1-0! A folytatásban is a hazaiak irányították a játékot, de a 20. minutumban mégis összejött az egyenlítés szinte a semmiből a Samp számára! Zanoli tudott betörni a jobbszélen, majd szépen tálalt Quagliarella elé, aki egalizálni tudott, 1-1! Nem örülhettek azonban sokáig a gólnak a vendégek: a 23. percben előbb még egy hatalmas bravúrt mutatott be Ravaglia, de az ezt követő szögletből Giroud csúsztatta a kapuba a labdát, 2-1! Mindössze 5 perc telt el, amikor a Milan újabb nagy lehetőséghez jutott: Leao kapott ismét egy kiváló kiugratást, majd Günter felrúgta őt a büntetőterületen belül, így tizenegyest ítélt a játékvezető. A labda mögé Giroud állt, aki higgadtan értékesítette a lehetőséget, 3-1! A 33. percben Giroud már a harmadik gólját ünnepelhette volna, de Ravaglia hatalmas bravúrt bemutatva védeni tudta a fejesét, majd az újabb beadás után Krunic lövése kerülte el a Samp kapuját.

A második játékrész első nagy lehetősége a vendégek előtt adódott az 51. percben, amikor Quagliarella kiváló keresztlabdája után Leris lőhetett kapásból kapura, de a lövése elkerülte Maignan kapuját. A 61. minutumban Gabbiadini tesztelt Maignan képességeit egy 16 méterről leadott léc alá tartó lövéssel, de a francia hálóőr eszén nem tudott túljárni. Két perc elteltével aztán egy szép akció végén ismét betalált a Milan! Tonali kapott kiváló passzt a leshatáron, majd középre tette a labdát Diaz elé, akinek csak az üresen maradt kapuba kellett passzolnia, 4-1! A 68. percben aztán Giroudnak összekött a 3. gól! Leao beadása után Nuytinckkel küzdött meg a francia támadó, de végül ő jött ki győztesen a párbajból és a kapuba kotorta a játékszert, 5-1! Az utolsó bő 20 percben már egyik csapat sem törte össze magát az eredmény változtatása érdekében, így a Milan nagyon sima győzelmet aratott, és felzárkóztak a Lazio-Inter duóra, akik vasárnap fognak pályára lépni.

AC Milan – Sampdoria 5-1 (3-1)
Helyszín:
San Siro Vezette: F. Fourneau
Gólszerző:
Leao (9.), Giroud (23., 29. – büntető, 68.), Diaz (63.) ill. Quagliarella (20.)
Sárga lapok: Hernández (75.) ill. Günter (27.), Zanoli (30.), Oikonomou (89.)
Kiállítás:ill.-

AC Milan: Maignan – Hernández (Touré 81.), Tomori (Kjaer 81.), Thiaw, Calabria – Tonali (Pobega 81.), Krunic, – Leao, Diaz (De Ketelaere 70.), Messias (Saelemaekers 60.) – Giroud Vezetőedző: Stefano Pioli

Sampdoria: Ravaglia – Zanoli, Günter, Nuytinck (Amione 69.) – Leris, Rincon (Paoletti 82.), Winks, Augello – Djuricic (Ilkhan 82.) – Gabbiadini (Lammers 69.), Quagliarella (Oikonomou 70.) Vezetőedző: Dejan Stankovic

A mérkőzés összefoglalója:

A 36. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Sassuolo – Monza 1-2

Szombat:
Cremonese – Bologna 1-5
Atalanta – Hellas Verona 3-1
AC Milan – Sampdoria 5-1

Vasárnap:
12:30 Lecce – Spezia (Tv: Sport 1)
15:00 Torino – Fiorentina
18:00 Napoli – Inter (Tv: Sport 1)
20:45 Udinese – Lazio (Tv: Sport 1)

Hétfő:
18:30 AS Roma – Salernitana (Tv: Sport 2)
20:45 Empoli – Juventus (Tv: Sport 2)

A bajnokság aktuális állása: