Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: Jöhetnek az új játékosok – A FIFA felfüggesztette az átigazolási tilalmat!

Sikeres volt az FC Barcelona labdarúgócsapatának fellebbezése. A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség ugyanis ideiglenesen felfüggesztette a Barcára vonatkozó átigazolási tilalmat, így katalánoknak lehetősége lesz új játékosok megvételére a nyáron!

“A FIFA fellebbviteli bizottsága az ügy komplexitását és súlyosságát figyelembe véve nem fog tudni határozatot hozni az átigazolási piac július 1-jén történő megnyitás előtt. Mivel a FIFA igazságos döntést akar hozni, és az ügyet alaposan át kívánja vizsgálni, úgy hogy az FC Barcelona érdekei se sérüljenek; ennek következtében a katalán klubra vonatkozó átigazolási tilalmat ideiglenesen felfüggeszti!” – áll a FIFA hivatalos közleményében.

Mindez azt jelenti, hogy a Barca fellebbezése sikeres volt, így a katalánok aktív résztvevői lehetnek a nyári átigazolási szezonnak.

Ahogy a közleményben is olvasható, egy ideiglenes állapotról van szó, mivel a FIFA-nál elismerték, hogy jelenleg meghatározhatatlan az az időpont, amíg tényleges döntést tudnak hozni az ügyben, így a Barca mindaddig részt vehet a játékospiac történéseiben, amíg a hivatalos határozat meg nem születik.

A Barca vezetői tehát fellélegezhetnek, ám még közel sem menekültek meg!

Mint ismert a katalánokat a FIFA átigazolási tilalommal sújtotta, mivel a Barca állítólag több esetben is megszegte a fiatalkorú labdarúgók szerződtetésére vonatkozó nemzetközi szabályzatot.

Nagy Ákos