Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vidic: Jó, hogy itt vagy, de…

A nyár nagy fogása volt, amikor az Internazionale ingyen megszerezte a Manchester United csapatkapitányát, Nemanja Vidicet.

Kép forrása: projectpippo.com


A szerb középhátvéd nyolc és fél évet játszott a Vörös Ördögöknél, és az utolsó négy évében, mint csapatkapitány, állt az United szolgálatában. Ám Sir Alex Ferguson visszavonulása után, a balul sikerült edzőválasztás következményeként, Vidic bejelentette, hogy elhagyja Manchestert, és Milánó kék-fekete része felé veszi az irányt. A ma 33 éves szerb válogatott védőre nehéz szerep hárult a milánóiaknál, de eddig minden kétséget kizáróan állja a Serie A szintjét is. És ennek nagyon örülnek az Internél, a sportigazgató Piero Ausilio talán mindenkinél jobban.

„Mi mindig úgy keresünk játékosokat, hogy azok minőségi erősítést jelentsenek a klubnak, jöjjenek a világ bármely pontjáról. Példa erre Nemanja Vidic esete. Ingyen érkezett hozzánk, azonnal bevethető állapotban. És rászolgált a bizalmunkra. Megmutatta, hogy ő egy győztes mentalitású játékos, és ez sugárzik belőle a többiek felé is. Ő tartotta össze a Manchester Unitedet. De most nekünk ad erőt a hozzáállásával. Biztosan vannak nála fiatalabb játékosok is a piacon, igazi tehetségek, akik a jövőt jelenthetik, sőt talán tapasztaltabbakat is találunk. De az igazi győztesek kevesen vannak.”

Vidic az Internazionale csapatában eddig hat bajnokin, és két Európa- liga meccsen lépett pályára, komoly sikerélmény nélkül. Az Inter a bajnokságban a kilencedik helyen áll, főként a védelem ingatagsága miatt. Lehet, hogy Vidic egyedül mégsem elég?

Demmel László