Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ferenc Pápa valóban él-hal a futballért! – Képek

A nemrégiben megválasztott katolikus egyházfőről köztudott, hogy rajong a labdarúgásért. Az új pápa beiktatása óta számos küldöttség járt már a Vatikánban futballügyekkel kapcsolatban is. Legutóbb az olasz Internazionale csapatkapitánya látogatta meg a Szentatyát.

Az olasz ’La Republica’ lap hosszasan számolt be Javier Zanetti látogatásáról a Vatikánban. Az Inter csapatkapitánya közel egy órát töltött honfitársa társaságában. I. Ferenc, avagy teljes nevén Jorge Mario Bergoglio köztudottan nagy futballrajongó hírében áll. A felek miről másról, mint a labdarúgásról értekeztek a legtöbbet. Zanetti saját 4-es számú mezével, egy csapatkapitányi karszalaggal egy ’Inter Campus’ könyvvel – amit Massimo Moratti, az Inter elnöke dedikált – és különleges zászlóval, amin az argentin, az olasz és a vatikáni címer is látható; gyarapította a pápa futballal kapcsolatos relikviáit.

Mint már korábban utaltunk rá, nem Javier Zanetti az első futballügyi képviselő az új pápánál. Járt már például a Vatikánban a Szentatya kedvenc csapata, az argentin San Lorenzo küldöttségei is, vagy például a spanyol kormányfő is ellátogatott Ferenc pápához, egy spanyol válogatott mezzel.
Nem hiába a labdarúgást tartják a világ legnépszerűbb sportágának, még a Vatikán elzárt falai között is téma a futball.

Néhány kép Zanetti látogatásáról:

Nagy Ákos