Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

EL: Drámai Feyenord továbbjutás, kiesett a Twente – eredmények

Felemásra sikeredett a holland csapatok Európa Liga szereplése, a PSV könnyedén jutott a főtáblára, míg a Feyenord egy hét gólos meccsen a hosszabbításban harcolta ki a továbbjutást. nem volt ilyen szerencséje a Twentének, mely szégyenszemre azeri csapattal szemben búcsúzott. Főtáblás a Fradit kiverő Rijeka, a Panathinaikos is kéri a csoportellenfeleket.

Sheriff Tiraspol – Rijeka 0-3
Tj: a Rijeka 4:0-ás összesítéssel, kettős győzelemmel
A Ferencváros után a Sheriff Tiraspol is könnyed ujjgyakorlatnak bizonyult a Rijeka számára, mely kapott gól nélkül menetelt a főtáblára és kéri a csoportellenfeleket.

Shakhter Soligorsk – PSV Eindhoven 0-2
Tj: a PSV 3:0-ás összesítéssel, kettős győzelemmel
A párharc az utolsó pillanatokig nyitott volt, ugyanis hazai egy gólos előnyét nem tudta megnövelni a PSV. A győzelmet jelentő gól, gólok az utolsó két percben estek, ekkor teljesen kitámadtak a hazaiak, ezt pedig a hollandok kegyetlenül kihasználták.

Maccabi Tel Aviv – Asteras Tripolis 3-1
Tj: az Asteras Tripolis 3:3-al idegenben lőtt góllal
A mérkőzést a gázai háború miatt semleges helyszínen játszották és bár lefocizta ellenfelét a Maccabi, idegenben lőtt góljuknak köszönhetően mégis a görögök örülhettek.

Twente – Karabakh 1-1
Tj: a Karabakh 1:1-es összesítéssel idegenben lőtt góllal
A rájátszás egyik legnagyobb meglepetését okozta az azeri Karabakh, mely kiestette holland ellenfelét. A gól nélküli odavágó után Hollandiában bár vezetést szerzett a Twente, előnyét nem tudta növelni, a második játékrészben pedig jött az egyenlítő találat, mely mint később kiderült, továbbjutást ért.

Midtjylland – Panathinaikosz 1-2
Tj: a Panathinaikos 6:2-es összesítéssel, kettős győzelemmel
A párharc lényegében már az első mérkőzésen eldőlt, így a visszavágó már csak formalitásnak ígérkezett. A mérkőzést nagyon megnyomták a dánok, ezt jelzi a 60 százalékos labdabirtoklás és a 21 lövési kísérlet is, ám helyzeteivel jól gazdálkodott a Pana, mely idegenben is győzni tudott.

Feyenoord – Zorya Lugansk 4-3
Tj: a Feyenord 5:4-es összesítéssel
A mérkőzés folyamán már 3-0-ra is vezettek a hollandok és úgy festett, hogy minden eldőlt, ám az ukrán Zorya megrázta magát és a hajrára kanyarodva szép lassan kiegyenlített. A hosszabbítás utolsó pillanatáig ezzel továbbjutásra álltak a vendégek, ám ekkor jött Manu és a főtáblára lőtte csapatát.

Hajduk Split – Dnipro 0-0
Tj: a Dnipro 2:1-es összesítéssel
Mezőnyben felvette a harcot a Hajduk Split, ám a kapu előtt a Dnipro dominált, mely dupla annyi kísérletet eresztett kapura. Kalinic a hazaiak kapuvédője nyolc alakommal volt kénytelen védeni, a párharc az utolsó pillanatig nyitott bolt, hiszen ha a Hajduk talált volna egy gólt, akkor idegenbéli találatával továbbjutott volna. Ez azonban elmaradt, így a Dnipro ott lesz a csoportkörben.

FK Rosztov – Trabzonspor 0-0
Tj: a a Trabzonspor 2:0-ás összesítéssel
Az első mérkőzésen esett két gól döntötte el a párharcot, ugyanis Rosztovban a mai napon egyik háló sem zörrent meg. A felek egy roppant kiegyenlített meccsen játszottak gól nélküli döntetlent.

Korábbi eredmények: –> EL: Dzsudzsákék a főtáblán, kiesett a Lyon – eredmények

Arrow