Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Juventus vs. Barcelona szurkolói szemmel – második rész

A Bajnokok Ligája döntője előtt felkértünk két nagy rajongói táborral rendelkező magyar szurkolói oldalt, hogy egyik adminja vagy szerkesztője válaszoljon pár kérdésünkre. A JuventusHungary-t és az Eurobarca-t kerestük fel és rendelkezésünkre is álltak. A zebrák részéről Ladányi-Pára Gergely fejtette ki véleményét a megadott kérdésekre, míg a katalánok részéről Ozsvárt Miklós. Két régi motorosról van szó, tehát biztosak lehetnek benne a szurkoló társak, hogy olyan választ adott a két úriember, amivel az összes hazai fanatikus javarészt egyetért. Két részben lesznek közzétéve a nyilatkozatok, az első már megvolt, most jöjjön a második. 

www.ibtimes.co.uk

www.ibtimes.co.uk

A nyilatkozatok első részéért katt ide!

Mik a szeretett csapatod gyengéi, miben múlhat fölül az ellenfél?

Ozsvárt Miklós: Ha egy sima bajnoki meccs lenne a mai, vagy egy Bl csoportmeccs, akkor azt írnám, hogy a könnyelműség. Volt az idei szezonban is nem egy olyan meccs, ahol nagyon megnehezítettük a saját dolgunkat azzal, hogy teljesen visszavettünk és nem tettük teljesen padlóra az ellenfelet.
Viszont ez a mai meccs egy BL döntő lesz, és merem azt gondolni, hogy ha nyerő pozícióba kerülünk, akkor ez a gyengénk nem fog előjönni ezúttal. Erre jó példa az utóbbi két döntőnk is.
A Juve fő erőssége a csapategység, kúsznak egymásért, a közös sikerekért. Ezért maximális tisztelet a részemről is nekik, de úgy érzem, ebben mi sem szenvedünk hiányt az utóbbi időben. Védekezésben jobban teljesíthet az ellenfél természetesen, a beívelések elhárításában remekelnek, így mindenképp a földön kell megverni őket, viszont úgy érzem , hogy ott a gyorsabb labdajáratásokat (amikre az MSN-en kívül Iniék is képesek), fineszes megoldásokat már nem annyira gyorsan tudják lereagálni Bonucciék.

Ladányi-Pára Gergely: A Juventus ereje az egységében és a kiegyensúlyozottságában rejlik, így kimondott gyengéjének talán a széljátékokat említeném, de mivel ez már legalább 4 éve így van, a megoldás is adott a dologra. A Barcelonával szemben viszont valóban említhetünk gyengébb pontokat, ez pedig a kevesebb igazi világklasszis, ami ilyen összecsapásokon döntő pont lehet. A Suárez-Neymar-Messi hármast méltó feladat lesz megfogni a Barzagli-Bonucci védő kettősnek (illetve a védekezésben segítő középpályásoknak: Vidal, Pogba, Marchisio). A Barcelona akkor múlhatja igazán felül az Juventust, ha ebben az összevetésben megkérdőjelezhetetlen győzelmet arat.

Ki a jobb szakember, Allegri vagy Enrique? Melyikük lepheti meg riválisát?

Ozsvárt Miklós: Egyelőre teljesen egyenlőség jelet tennék közéjük. Allegri nagy hendikeppel kezdett a Juvénál, és méltó választ adott, valamint pont azt a pluszt tette hozzá, amivel a Bl-ben is ütőképesebbek lettek. Enrique-vel kapcsolatban nem voltak jó érzéseim, kellett egy ősz hozzá, hogy mindenkinek megtalálja a helyét, viszont ez sikerült, és a fittségben, harci kedvben sincs hiány. Ebben is nagy szerepe van.
Ha a meglepetésről van szó, ott inkább Allegri lepheti meg Enriquét azzal, hogy támadóbb szellemben játszatja a fiait. Szerintem ez a fő esélyük amúgy.

Ladányi-Pára Gergely: Ez egy nehéz kérdés, mind a ketten egy új edzőgeneráció tagjai, akik csendben, a háttérből irányítanak, nem sok médiafigyelmet kapva. Azt gondolom, hogy Allegri jobb edző, jobb taktikus, és erre a Juventusnak nagyon komolyan szüksége is volt már eddig is, illetve szüksége van a döntőn is. A Barcelonának talán egész évben feleslegesnek tűnik taktikai szempontokon rágódni, mindig ugyanazt kell játszaniuk, és az esetek nagy részében jönnek az eredmények. Az olasz bajnok szellemes taktikai megoldásai igen komoly fegyverek lesznek a csapat kezében, és most már nincs hová tartalékolni. Ha valaki meglepetést tud okozni, az egyértelműen Allegri (és ebben a Barcelona ellen tapasztalata is van még a Milanos időkből).
Szerinted milyen taktikát választ majd a csapatod?
A Juventus az elmúlt körökben két fajta taktikával is sikerrel fogta vissza a nagyon erős és nagyon gyors támadó futballal rendelkező csapatokat. Egyszer visszaállt, és nem hagyott helyet az ékeknek a sebesség szerzésre (Dortmund, Real Madrid odavágók), egyszer pedig felvette a kesztyűt és lesz ami lesz alapon nekiment az ellenfélnek (Dortmund, Real Madrid visszavágók). Az első taktikai variációval látványtalanabb mérkőzéseket játszott a csapat, de megnyerte őket. A másikkal egy világraszóló siker, és egy döntetlen a mérleg. A kevesebb kockázat az első variációban van, így azt gondolom, hogy ilyen mentalitással kezdi a csapat a mérkőzést, de pont attól ennyire jó ez a Juventus, hogy ezen a döntő állásától függően bármikor tud változtatni.

Szerinted milyen taktikát választ majd a csapatod?

Ozsvárt Miklós: Ugyanolyat, amit a szezon eddigi részében is. Uralni szeretnénk a meccset, ezért teljes pressziót fogunk alkalmazni, akarjuk a labdát, sokat fogjuk járatni, majd gyors beindulásokkal, egy érintőkkel igyekszünk megbontani a védelmet. Ez az alap ugye, de mindig közbeszólhat egy fantasztikus egyéni megoldás.

Ladányi-Pára Gergely:  A Juventus az elmúlt körökben két fajta taktikával is sikerrel fogta vissza a nagyon erős és nagyon gyors támadó futballal rendelkező csapatokat. Egyszer visszaállt, és nem hagyott helyet az ékeknek a sebesség szerzésre (Dortmund, Real Madrid odavágók), egyszer pedig felvette a kesztyűt és lesz ami lesz alapon nekiment az ellenfélnek (Dortmund, Real Madrid visszavágók). Az első taktikai variációval látványtalanabb mérkőzéseket játszott a csapat, de megnyerte őket. A másikkal egy világraszóló siker, és egy döntetlen a mérleg. A kevesebb kockázat az első variációban van, így azt gondolom, hogy ilyen mentalitással kezdi a csapat a mérkőzést, de pont attól ennyire jó ez a Juventus, hogy ezen a döntő állásától függően bármikor tud változtatni.

És végül egy tippet szeretnék kérni a találkozóra.

Ozsvárt Miklós: 2-0 a Barcelonának.
Jó szurkolást kívánok mindenkinek, győzzön a jobb csapat, és legyen sportszerű a meccs!
Forcaaa Barcaaa!!!

Ladányi-Pára Gergely: 2-1-es Juventus siker, akár hosszabbítás után, és az utóbbi évek legizgalmasabb döntője. Ezt várom, aztán majd a csapatok meglepnek.

Köszönjük szépen a remek nyilatkozatokat!

Szajevics Patrik