Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Juventus vs. Barcelona szurkolói szemmel – első rész

A Bajnokok Ligája döntője előtt felkértünk két nagy rajongói táborral rendelkező magyar szurkolói oldalt, hogy egyik adminja vagy szerkesztője válaszoljon pár kérdésünkre. A JuventusHungary-t és az Eurobarca-t kerestük fel és rendelkezésünkre is álltak. A zebrák részéről Ladányi-Pára Gergely fejtette ki véleményét a megadott kérdésekre, míg a katalánok részéről Ozsvárt Miklós. Két régi motorosról van szó, tehát biztosak lehetnek benne a szurkoló társak, hogy olyan választ adott a két úriember, amivel az összes hazai fanatikus javarészt egyetért. Két részben lesznek közzétéve a nyilatkozatok, kezdjük is az elsővel.

www.ibtimes.co.uk

www.ibtimes.co.uk


Először is kérlek mutatkozzatok be.

Ozsvárt Miklós: Üdvözlöm a Kedves olvasókat! Ozsvárt Miklós vagyok, az eurobarca.hu egyik adminja. Novemberben lesz 10 éve, hogy csatlakoztam eme nagyszerű közösséghez, ami az eurobarcán fellelhető. Alapelvem, hogy az oldal tagjai tiszteljék magát a csapatot, és a játékosokat, hiszen ki-ki a maga tehetségével, de mindenképp a csapat sikereiért küzd. E tekintetben jó pár éve kollegáimmal együtt, adminként is próbálok tenni.

Ladányi-Pára Gergely: Üdvözlöm a kedves olvasókat. Ladányi-Pára Gergely vagyok, a JuventusHungary.hu bloggere. Hosszú ideje szurkoltam már a csapatnak, és értelemszerűen minden mérkőzést meg is tekintettem, amit tudtam, véleményem is volt, és vágyam is arra, hogy ezt a véleményt megosszam a nagyközönséggel. Ezért jelentkeztem a Juventus Hungaryhoz, és vagyok azóta is aktív tagja a gárdának, és lassan talán a hazai Juventus szurkolói szcénának is.

Mióta vagy Juve/Barca szurkoló? Mi fogott meg bennük?

Ozsvárt Miklós: 1994 volt az az év, amikor ez a fanatizmus elkezdődött. Természetesen a csapat játékával, sztárjai megoldásával fogott meg, viszont utána rövid időn belül feltérképeztem a Barcelona múltját, történetét és mondanom sem kell, hogy még jobban szimpatikusabbak lettek. Jelenleg is nagyon tetszik továbbá az, hogy az utánpótlásból olyan sztárokat tudunk kinevelni, akik a felnőtt csapat gerincét alkotják és így érnek el sikereket. /természetesen a nagy igazolások ránk is jellemzőek ezek mellett/ Ez még édesebbé teszi azt.

Ladányi-Pára Gergely: Egészen pontosan meg tudom ezt válaszolni, 2003. május 15-e óta. Kis srácként csak azt láttam, hogy mennyire jó a foci és, hogy a körülöttem lévők többsége a Real Madridnak szurkol, így én is megpróbálkoztam ezzel, de amikor leültem a BL elődöntőre a Real Madrid miatt, a másik csapat fogott meg magának örökké, ezért is vallom azt, hogy a csapat választ szurkolót és nem fordítva. Azon az összecsapáson tökéletesen játszott a gárda, és ha Nedved góljára visszaemlékszem, mindig a hideg futkos a hátamon. Valószínűleg a világ akkori legjobb gárdáját fektette két vállra káprázatos játékkal az Öreg Hölgy. Ezután elkezdtem a csapat múltjának is utánanézni, és egyre több összefüggést, valamint szimpatikus elemet találtam visszamenőlegesen, ezzel még inkább magához láncolt. Azért szeretem a Juventust, amit képvisel, és ez a csapat a mai világban nagyon fontos értékeket képvisel meglehetősen sikeresen!

Kik lehetnek a kulcsemberek? 

Ozsvárt Miklós: Könnyű lenne azt írnom, hogy az MSN, viszont úgy érzem, hogy a középpálya lesz a kulcs elsősorban a Barcánál. Ha nálunk az Iniesta-Busquets-Rakitic trió jól fog játszani és ezáltal lerakja az egész csapatvédekezésnek az alapjait, akkor ’’’csak’’’ ott elől kell megoldania a srácoknak. Kulcs lesz, hogy mennyire gyorsan szerezzük vissza a labdát, valamint, hogy szinte azonnal megállítsunk egy-egy veszélyes kontralehetőséget. Az utóbbi időben a fontos meccseken ez jól működött és az MSN is kivette belőle a részét. Erre a döntőn is nagy szükség lesz, így lehet nagyon nagy nyomás a Juventuson.
Az olaszoknál Chiellini kiesése miatt még inkább szükség lesz az óriási csapategységre, ami az Ő gárdájukat is jellemzi. Buffon mellett Pogbát, Marchisiot és Vidalt emelném ki, akiken sok múlhat. Fontos lesz a Juvénak, hogy Pogbáék enyhítsék a nyomást, és meg tudják tartani a labdát, máskülönben a védelem dolga nagyon nehéz lesz. Természetesen az előre játék szempontjából sem mindegy, hogy nekik mennyi idejük lesz a labdával, ha elegendő, akkor Pirlo játék intelligenciája megnehezítheti a Barcelona dolgát.

Ladányi-Pára Gergely: A Juventus kulcsemberének Paul Pogbát mondanám, aki ezen a mérkőzésen visszavonhatatlan világsztárrá játszhatja magát. Eddig a megítélése leginkább az Európában mutatott haloványabb teljesítménye miatt kettős, de ideje, hogy minden kétkedőt elhallgattasson.
A Barcelona kulcsemberének túl egyszerű feladat lenne Messit megnevezni, de mivel valószínűleg az emberek 90%-a őt mondaná és mert nem is gondolom azt, hogy az lesz, ezért én Neymart említem. Nagyon tetszik a játéka és a játékhoz való hozzáállása is, mindemellett pokolian veszélyes a kapu előtt. Egy szenzációs csatár, méltó örököse a brazil hagyományoknak.

Kitől/kiktől tartasz a legjobban az ellenfél csapatából?

Ozsvárt Miklós: Pirlo. Pogbát is nagy játékosnak tartom, de Pirlo ha terület kínálkozik akkor könnyen megtalálhatja elől bármelyik társát, valamint természetesen a szabadrúgások terén is őt kell megnevezzem. Azonban legalább ennyire tartok Buffontól is, képes rá, hogy lehúzza akár 120 percre is a rolót.

Ladányi-Pára Gergely: Egyértelmű, hogy az MSN trióként emlegetett Messi-Suárez-Neymar fogat ad okot a legtöbb aggodalomra, de ha van Európában védelem, aki képes a megállításukra az biztos, hogy egy olasz csapat védelme, és biztos, hogy a Juventusé.

Hamarosan jövünk a második résszel.

Szajevics Patrik