Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Anglia: a Leicester City máris visszajutott a Premier League-be!

Az angol másodosztályú bajnokságban (Championship) véghajrájában eldőlt, hogy a Leicester City egyenes ágon visszajut a Premier League-be – Már csak az a kérdés, bajnokként teheti-e mindezt meg Enzo Maresca együttese?!

 

A Championship szezonjában szinte az egész évadban élen álló, jelenleg is listavezető “rókák” feljutása azok után vállt biztossá, hogy még pályára sem léptek az aktuális, 45. fordulóban.

Az utolsó előtti forduló pénteki nyitómérkőzésén ugyanis az egyik legnagyobb bajnoki rivális, a jelenleg második Leeds United együttese váratlan pofonba szaladt bele a Queens Park Rangers otthonában (4-0 – a szerk.), így eldőlt, hogy a Leicesternél egy meccsel többet is játszó, négy pontos hátrányban lévő Leeds már nem érheti utol Jamie Vardy-ékat, aki így egy év kitérő után újra a Premier League-ben futballozhatnak.

Egyébként akár már a hétvégén eldőlhet az is, hogy a Leicester bajnok lesz-e a másodosztályban, ugyanis egyedül az egy meccsel kevesebbet játszó, ám így is öt pontos hátrányban a tabellán most harmadik Ipswich Town érheti már csak utol Enzo Maresca együttesét, amelynek saját kezében van a sorsa, és csak pontot/pontokat kell szereznie előbb a Preston majd a Blackburn elleni – Az Ipswich a Hull City és a Huddersfield együtteseivel találkozik, míg van egy elmaradt mérkőzése a kis híján az FA-kupa döntőjébe jutó Coventry City otthonában.

 

A Championship aktuális állása:

Standings provided by Sofascore

 

(Borítókép: Photo by Stephen White – CameraSport via Getty Images)