Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FA-kupa: háromgólos előnyét leadva, végül büntetők után jutott be a döntőbe a Manchester United – videóval

A hétvégén rendezték az angol FA-kupa elődöntőit, és a vasárnapi játéknapon a másodosztályú Coventryvel csapott össze a Manchester United.

(Photo by Mike Egerton/PA Images via Getty Images)

Ahogy arra számítani lehetett, a sokkal nagyobb erőket képviselő Manchester United irányította a mérkőzést. A Vörös Ördögök első komoly lehetősége a 19. percben adódott, Casemiro hosszú indítása Rashfordot találta meg, azonban az angol támadó ígéretes helyzetben jócskán mellé lőtt. A 24. percben egy remek akció végén sikerült megszereznie a manchesterieknek a vezetést, Diogo Dalot kapott a jobb oldalon egy labdát, majd kiválóan tette középre az üresen érkező McTominay elé, a skót középpályás pedig közelről a kapuba belsőzött, 0-1! A 39. percben a Coventry is mutatott valamit támadásban, Eccles tört be két védő között a 16-oson belülre, majd remekül tette középre a labdát, de Dalot hatalmasat mentve tisztázni tudott a hosszún érkező Wright elől. A 45. percben ismét Rashford előtt adódott nagy lehetőség, azonban lövését Collins hatalmas bravúrral védeni tudta. Azonban az ebből következő szögletből megszerzi második gólját is a Manchester United, Bruno Fernandes tekerte középre a labdát, amire Harry Maguire érkezett a legjobb ütemben és bólintott erőből a kapu bal oldalába, 0-2!

A 48. percben kis híján végleg eldöntötte a továbbjutás sorsát a Manchester United, Bruno Fernandes próbálkozott meg egy távoli lövéssel, ami csak centikkel kerülte el a kapu bal oldalát. Az 59. percben pedig úgy festett, hogy pontot tett a továbbjutás végére a manchesteri alakulat, Rashford elől nem tudtak felszabadítani a Coventry védői, pont Bruno Fernandes elé kotorták a labdát, aki egy átvételt követően a hosszút vette célba, de megpattant Latibeaudiere lábán, így az Collins kapust becsapva a rövid alsóban kötött ki, 0-3! Nem sokkal később könnyen megszerezhették volna a negyedik találatot is a manchesteriek, de Harry Maguire közelről ezúttal célt tévesztett. A 71. percben pedig szépíteni tudott a Coventry, Fabio Taveres jobb oldali beadása teljesen üresen találta meg Simmst, a támadó pedig kapásból a bal alsóba lőtt, 1-3! A Vörös Ördögök pedig annyira belealudtak a mérkőzésbe, hogy a 79. percben ledolgozott még egy gólt a hátrányából a másodosztályú együttes, O’Hare lőtt távolról, ami megpattant egy manchesteri játékoson és a jobb felsőben kötött ki, 2-3! A 85. percben pedig majdnem kiegyenlített a Coventry, Victor Torp lőtt 16 méterről kapásból, azonban Onana hatalmas bravúrral védeni tudta a lövést. A ráadás perceiben büntetőhöz jutott a Coventry, amelyet Wright értékesített, így 3-0-ról kiegyenlítettek, 3-3!

A hosszabbításban mindkét csapatnak megvolt a lehetősége eldönteni a továbbjutás sorsát. A 94. percben Bruno Fernandes duplázhatott volna, azonban csak a kapufát találta el a portugál irányító. A Coventry is eltalálta a felső lécet a ráadásban, a 116. percben Ellis Simms járt közel a továbbjutást érő gólhoz, de nem jött össze, így jöhettek a büntetőrúgások. Az idegek harcát pedig a Manchester United játékosai bírták jobban, ennek következtében ők jutottak be a fináléba, ahol az ősi városi rivális Manchester City lesz az ellenfelük.

Coventry – Manchester United 3-4 – büntetők után (3-3, 3-3, 3-3, 0-2)
Helyszín: Wembley Stadion (London), Vezette: R. Jones
Gólszerzők: Simms (71.), O’Hare (79.), Wright (90+3. – büntetőből) ill. McTominay (23.), Maguire (45+1.), Fernandes (59.)
Sárga lap: Thomas (82.), Dasilva (111.) ill. Onana (86.)
Kiállítás:ill.

Coventry: Collins – Van Ewijk, Latibeaudiere (Tavares 63. – Godden 106.)), Thomas, Kitching (Binks 63.), Sheaf – O’Hare, Eccles (Torp 63.), Bidwell (Dasilva 80.) – Simms, Wright. Vezetőedző: Mark Robins

Manchester United: Onana – Dalot, Casemiro, Maguire, Wan-Bissaka – McTominay (Forson 103.), Mainoo (Eriksen 73.), Fernandes – Garnacho (Antony 66.), Höjlund, Rashford (Diallo 90+8.). Vezetőedző: Erik ten Hag

A mérkőzés videós összefoglalója: