Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FC Porto: a korábbi sikeredző lett a klub új elnöke, Pinto da Costa 42 év után távozik a posztról! – hivatalos

Szombat este megnevezeték a portugál bajnokságban (Liga Portul Betclic) szereplő FC Porto új elnökét. A neves klub éléről 42 év után távozik a 86 esztendős Jorge Nuno Pinto da Costa, aki tehát 1982 óta töltötte be ezt a hatalmas tisztséget, a helyét pedig a csapat korábbi sikeredzője, André Villas-Boas veszi át…

A B-listán indult André Villas-Boast választották meg az FC Porto új elnökének, aki tehát annak a Jorge Nuno Pinto da Costának veszi át a helyét, aki 1982 óta volt a klub elnöke. A választáson rekordmennyiségűen szavaztak, szám szerint 26743 tag adta le a szavazatát, 1988-ban 10731 fő voksolt az elnökválasztáson, míg a legutóbbin a 10 ezret sem érték el. Pinto da Costa egyébként nemrég meghosszabbította Sérgio Conceicao eredetileg a szezon végéig érvényes szerződését, ám Villas-Boasnak lehetősége van dönteni arról, hogy őt szeretné-e látni a csapat kispadján a következő idénytől. Nem mellesleg az új elnök megbizatása 2028-ig érvényes. 

Jorge Nuno Pinto da Costa elnöki időszaka alatt (1982-2024) rengeteg sikerben volt része az FC Portónak. A klub 23 bajnoki címet, 15 Portugál Kupát, 1 Ligakupát, 22 Szuperkupát, 2 BEK-et/BL-t, 2 Interkontinentális Kupát, 2 UEFA-kupát/Európa-ligát és egy UEFA Szuper Kupát nyert ezen időszak alatt. Ebben a hosszú érában többek között edző volt az őt váltó André Villas-Boas is, az újdonsült elnök 2010-2011-ig volt a Porto vezetőedzője, akkor a csapat bajnoki címet, Portugál Kupát és Európa-ligát nyert. Később volt többek között a Chelsea és a Tottenham trénere, utoljára még a Marseille-t irányította 2019-2021-ig.