Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BRÉKING: Svédország nem kér a VAR-ból!

Egybehangzó nemzetközi lapértesülések szerint a Svéd Labdarúgó-szövetség (SvFF) igen komoly, példátlan döntést készül meghozni a videóbíró (VAR) használatát illetően (…)

A skandináv országban ugyanis azt tervezik, hogy visszautasítják a VAR használatát, miután a szurkolók és a klubok nagy része egy, a szövetség által kezdeményezett szavazáson a VAR ellen voksolt.
A The Times szerint a 32 megkérdezett első és másodosztályú klubból 18 azonnal mellőzné a videóbírót.

A ‘svéd-eset’ egyébként azért is egyedi, hiszen a svéd élvonal (Allsvenskan) klubjainak 51%-a szurkolói tulajdonban van, így a szurkolók véleménye hatványozottan nyom a latba.

“Ha jól számolom 18 profi klub, valamint két területi szövetség szavazott egyértelműen, mégpedig a VAR használata ellen. Tiszteletben kell tartanunk a klubok és a szurkolók döntését, ezért nem terjesztettünk még elő semmiféle szabályt a videóbíró alkalmazását és használatát illetően. Kitartunk a demokratikus játékszabályok tiszteletben tartása mellett!” – idézi a svéd Aftonbladet című vezető lap a SvFF elnökét, Fredrik Reinfeldt-et, aki azt is elmondta, hogy az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) nem kötelezheti az SvFF-t, a VAR használatára (…)

(…) Egy biztos, kíváncsian várja sok millió futballszurkoló, hogy mi lesz a végkimenetele a Svédországban zajló történéseknek, amely mondhatni forradalmi következményekkel is járhat, hiszen ha már egy országnak sikerül a VAR ellen eredményesen kampányolnia…

 

(Borítókép: Photo by Jürgen Fromme – firo sportphoto/Getty Images)