Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligue 1: bajnokavatás elnapolva, az utolsó pillanatokban mentett pontot a PSG a Le Havre ellen! – videóval

Egyetlen mérkőzést rendeztek szombaton a francia bajnokság (Ligue 1) 31. fordulójában. Ezen a napon az a PSG lépett pályára, amely egy győzelemmel bebiztosíthatta a bajnoki címét, ezt pedig a kiesés ellen küzdő Le Havre ellen tehették meg.

(Photo by Franco Arland/Getty Images)

Dembelén kívül a teljes kezdőcsapatát kicserélte Luis Enrique a szerdai Lorient elleni 4:1-es győzelemhez képest, de így is egy rendkívül erős kezdőt küldött fel a pályára. Az iram nem volt túl nagy az első negyedórában, egyetlen Dembele csavarást lehetett feljegyezni a 15. percben, ezen kívül más helyzet nem alakult ki. A 20. minutumban aztán meglepetésre megszerezte a vezetést a Le Havre! Sabbi hozta kiváló helyzetbe a bal szélen teljesen egyedül maradó Operit, aki 15 méterről kilőtte a hosszú alsót, Navas hiába ért bele a labdába, 0-1! Az előnyt a 29. percig tudták tartani a vendégek, miután Zaire-Emery centerezését Barcola vágta közelről a hálóba, 1-1! A félidő hajrájához érve aztán ismét megszerezte a vezetést a Le Havre! Nego kapott egy hosszú indítást a szélen, majd sarokkal kiváló passzt adott a tizenhatoson belül tartózkodó Ayewnak, akinek a lövése megpattant Danilo lábán, így Navasnak nem volt esélye a hárításra, 1-2! Ezt követően már nem alakult ki újabb lehetőség, így előnnyel vonulhatott szünetre a Le Havre.

A második játékrészre Mbappé és Lee is beszállt a mérkőzésbe, de sokáig igazán nagy lehetőséget nem tudott kialakítani a PSG, csupán a mezőnyfölényük volt igen jelentős. A 60. percben aztán büntetőhöz jutottak a vendégek, miután Danilo rúgta meg Nego sarkát a tizenhatoson belül, így videózás után a büntetőpontra mutatott a játékvezető! A labda mögé Touré állt, ő pedig magabiztos ítéletvégrehajtónak bizonyult, 1-3! Az újabb kapott gólt követően magasabb sebességi fokozatba kapcsolt a PSG, és a 66. percben közel álltak ahhoz, hogy ismét egy gólra zárkózzanak, de Mbappé tekerése centikkel elkerülte a bal alsó sarkot. A 78. percben aztán sikerült közelebb zárkóznia a párizsi sztárcsapatnak, miután Ramos adott kiváló passzt Hakiminek, ő pedig nem hibázta el a ziccert, 2-3! A 84. minutumban Ramos egalizálhatott volna, de Desmas bravúrral hárítani tudott, így megőrizte előnyét a Le Havre. Már-már úgy tűnt, hogy megőrzi az előnyét a Le Havre, de a 95. percben Lee beadását a hosszú kapufa segítségével Ramos a hálóba küldte, 3-3! Mindez azt jelenti, hogy a PSG matematikailag még nem biztosította be a bajnoki címét, míg a Le Havre egy nagyon értékes pontot szerzett a bennmaradásért folytatott harcban.

Paris Saint-Germain – Le Havre 3-3 (1-2)
Helyszín:
Parc des Princes Vezette: W. Delajod
Gólszerzők:
Barcola (29.), Hakimi (78.), Ramos (90+5 ill. Operi (20.), Ayew (38.), Touré (61. – büntető)
Sárga lapok: Zaire-Emery (75.), Mbappé (90+3.) ill. Sangante (90+7.)
Kiállítás:ill.-

Paris Saint-Germain: Navas – Beraldo, Danilo, Marquinhos (Skriniar 62.), Hakimi – Zaire-Emery, Vitinha – Barcola (Mayulu 46.), Asensio (Lee 46.), Dembele (Mbappé 46.) – Kolo Muani (Ramos 62.) Vezetőedző: Luis Enrique

Le Havre: Desmas – Sangante, Salmier, Lloris – Nego, Casimir (Joujou 82.), Targhalline (Kuziaev 82.), Touré, Operi – Ayew (Kechta 71.), Sabbi (El Hajjam 90+6.) Vezetőedző: Luka Elsner

A mérkőzés összefoglalója:

A 31. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Montpellier – Nantes 1-1

Szombat:
Paris Saint-Germain – Le Havre 3-3

Vasárnap:
13:00 Metz – Lille
15:00 Clermont – Reims
15:00 Lorient – Toulouse
15:00 Strasbourg – Nice
17:05 Rennes – Brest (Tv: Match 4)
19:00 Lyon – AS Monaco (Tv: Match 4)
21:00 Marseille – Lens (Tv: Match 4)

A bajnokság aktuális állása:

Az állást biztosítja a Sofascore