Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligue 1: Dembele és Mbappé duplájával könnyed győzelmet aratott a PSG! – videóval

Ma pótoltak be több összecsapást is a francia bajnokság (Ligue 1) 29. fordulójából. Ezek közül az egyik az utolsó előtti helyezett Lorient és a listavezető Paris Saint-Germain mérkőzése volt.

Aktívan, tetszetős játékkal kezdte a mérkőzést a Lorient együttese, amely többször is próbálkozni tudott lövéssel az első negyedórában. A 12. percben egy komoly lehetősége is volt a hazaiaknak, miután Kari találta meg egy jó passzal Louzát, de a középpályás lövése centikkel elkerülte a jobb kapufát. Ezt követően aztán átvette a kezdeményezést a párizsi sztárcsapat, először egy labdaszerzést követően Mbappé próbálkozott egy távoli lövéssel, de ezt még Mvogo hárítani tudta. A 19. percben aztán már a svájci kapus is tehetetlen volt, ekkor ugyanis Mayulu labdaszerzése után Dembele iramodott meg a labdával, majd befelé törve 15 méterről védhetetlenül kilőtte a jobb alsót, 0-1! Mindössze 3 perc telt el és újabb gólt ünnepelhettek a vendégek! Ekkor Mbappé találta meg a bal szélen Mendest, akinek a középre tett labdájára a francia támadó érkezett, és egy furcsa mozdulattal a bal alsóba juttatta a játékszert, 0-2! A 31. minutumban közel járt a szépítéshez a hazai alakulat, egy szöglet után ugyanis Bakayoko tudta kapura fejelni a játékszert, Donnarumma azonban nagy bravúrral hárítani tudott. A játékrész utolsó harmadában már nem történt jelentős esemény, így a PSG megnyugtató előnnyel vonulhatott pihenőre.

A második félidő első komoly helyzetéből rögtön tovább növelte az előnyét a PSG! A 60. percben Mbappét indították a bal szélen, aki miután egy varázslatos csellel átjutott a védőjén középre centerezett, ott pedig az üresen érkező Dembelének a félig üresen maradó kapuba kellett passzolnia, 0-3!  A 72. percben Mbappé is kísérletet tett arra, hogy megszerezze a második gólját a mérkőzésen, a jobb felső sarokba tartó közeli lövését azonban Mvogo bravúrral szögletre tudta ütni. Egy perccel később aztán összejött a szépítés a hazaiaknak! Mendy ívelte át a hosszú oldalon érkező Bambának a labdát, aki nagy erővel a bal felső sarokba fejelte a játékszert, 1-3! A 80. percben Donnarummától volt szükség egy védésre, ekkor ugyanis Katseris vette célba a rövid alsót, de az olasz kapus jól zárta a szöget és hárítani tudott. A rendes játékidő utolsó pillanataiban aztánMbappé is megszerezte a második gólját. Kolo Muani passza után Mbappé lódulhatott meg, majd egy cselt követően szépen kilőtte a bal alsót, beállítva ezzel a 4:1-es végeredményt!

Lorient – Paris Saint-Germain 1-4 (0-2)
Helyszín:
Stade de Moustoir Vezette: M. Bollengier
Gólszerzők:
Bamba (73.) ill. Dembele (19., 60.), Mbappé (22., 90.)
Sárga lapok: Bakayoko (63.) ill. Mendes (26.)
Kiállítás:ill.-

Lorient: Mvogo – Touré, Laporte, Adjei – Yongwa (Mendy 61.), Louza (Abergel 68.), Bakayoko, Kalulu (Katseris 79.) – Ponceau, Kari (Bouanani 61.) – Kroupi (Bamba 68.) Vezetőedző: Regis Le Bris

Paris Saint-Germain: Donnarumma – Zague, Skriniar, Hernández (Mukiele 64.), Mendes (E. Mbappé 73.) – Mayulu (Soler 61.), Ruiz, Lee (Ugarte 61.) – Dembele, Ramos (Kolo Muani 62.), K. Mbappé Vezetőedző: Luis Enrique

A mérkőzés összefoglalója:

A 29. fordulóból bepótolt találkozók eredményei és további programja:

Szerda:
Lorient – PSG 1-4
21:00 AS Monaco – Lille (Tv: Aréna 4)
21:00 Marseille – Nice

A bajnokság aktuális állása:

Az állást biztosítja a Sofascore