Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Messi vezérletével aratott sima győzelmet az Inter Miami – videóval

Szombatról vasárnapra virradóra a keleti konferenciát vezető Inter Miami a sereghajtó New England Revolution otthonába látogatott az MLS legutóbbi játéknapján…

(Photo by Maddie Meyer/Getty Images)

Az esélyesebb Inter Miami hátrányból fordítva a végére magabiztos, 4-1-es győzelmet aratott a New England Revolution ellen. A mérkőzést a nagy érdeklődésre való tekintettel a foxboroughi Gillette Stadiumban, az NFL-ben szereplő New England Patriots stadionjában rendezték nagyjából 65 ezer néző előtt. Az első percben a hazai publikum máris talpra ugorhatott, ugyanis egy hosszú indítást követően Tomás Chancalay a kifutó Callender felett a hálóba emelve megszerezte a vezetést a Revs javára. Ezt követően a vendégek vették kézbe az irányítást és folyamatos támadásokat vezettek, azonban Messiék egy darabig csak kimaradt helyzetekig jutottak. Az első félóra végeztével Taylor kiugratása után Lionel Messi közelről kiegyenlítette a mérkőzés állását. A floridaiak továbbra is lendületben maradtak, de újabb gól nem született az első játékrészben. A fordulást követően is az Inter Miami játszott fölényben, a hazaiak jobbára a védekezéssel voltak elfoglalva, azonban jól tartották magukat. A 63. percben a vendégeknél L. Suárez is pályára lépett, nem sokkal később pedig Busquets tökéletes indításából Lionel Messi a második gólját is megszerezte, ezzel csapata megfordította a mérkőzés állását. A hajrában egyre inkább kidomborodott az Inter Miami fölénye és az utolsó tíz percben két újabb góllal küldték padlóra az ellenfelet, Messi kipattanójából Benjamin Cremaschi volt eredményes, majd Messi megindulása után a csereként beálló Luis Suárez pörgetett a hálóba.

Az argentin klasszis két-két góllal és gólpasszal zárta az előkészítést, így az MLS 2024-es szezonjában hét pályára lépéséről kilenc találattal és nyolc előkészítéssel bír, az Inter Miami pedig továbbra is vezeti a keleti konferenciát, de több mérkőzést játszott vetélytársainál.

New England Revolution – Inter Miami 1-4 (1-1)
Gólszerzők: Chancalay (1.), ill. Messi (32., 68.), Cremaschi (83.), L. Suárez (89.)

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore

Standings provided by Sofascore