Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: az Újpest vezetőedzője nem értett egyet a videóbíró ténykedésével

A magyar bajnokság (OTP Bank Liga) 30. fordulójában a Debreceni VSC 1-0-ra legyőzte az Újpestet egy kiélezett mérkőzésen…

 

A Debreceni VSC csaknem egy félidőt emberelőnyben játszva győzte le 1-0-ra az Újpestet, amely még nem biztosította a bennmaradását az NB I-ben.

A mérkőzés első félidejében Szécsi Márk csúnyán fejberúgta a lila-fehérek görög légiósát, Jorgosz Anculaszt, akinek a stopli nyomot hagyott az arcán, de Berke Balázs játékvezető csak a sárga lapot mutatta fel, és bár a VAR vizsgálta az esetet, nem hívták ki a bírót, hogy nézze meg újból. Ezzel szemben a második félidő elején Tamás Krisztián hátulról becsúszva kőkeményen megrúgta Vajda Botond vádliját, amikor az ítélet a pályán sárga lap lett, de a videofelvételek megtekintése után a játékvezető kiállította az újpestiek védőjét (lásd a fentebbi videó).

A meccs utáni sajtótájékoztatón az Újpest vezetőedzője, Mészöly Géza sem tudott szó nélkül elmenni a VAR mellett:

“Mindenki szomorú és lehajtott fejjel ül az öltözőben. Szervezettek voltunk, és mindent megtettünk annak érdekében, hogy innen legalább ponttal távozzunk. Nagyon sajnálom, hogy a kiállításos párharcból rosszul jöttünk ki. Nem tudom, minek kell történni, ha fejbe rúgják a játékosunkat az nem piros lap, egy véleményes odarúgás meg az, ami nem volt szándékos. Onnantól borult a meccstervünk, nagyon beszorultunk. Élő falat húztunk a kapu elé, és mindig volt egy láb, amely odapiszkált. Nem érdemeltünk vereséget, sajnálom, hogy a VAR nem tudott a segítségünkre lenni. Az első félidőben nem sokszor értünk az ellenfél kapuja elé, ezért is változtattunk a szünetben. Nagyon akartak a játékosok, de az utolsó perceket már nem bírtuk ki. A végén még Mörschel szabadrúgásával tudtunk volna egyenlíteni.”

Győzelmével a DVSC az ötödik helyet foglalja el, az Újpest pedig maradt tizedik a táblázaton, és a kieső helyen álló Kisvárda még veszélyes lehet a pozíciójára.