Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megtalálta Jürgen Klopp utódját a Liverpool – sajtóhír

Az elmúlt napok tárgyalásai után a hírek szerint megszületett az egyezség róla, hogy ki lesz a Liverpool új menedzsere…

(Photo by Robbie Jay Barratt – AMA/Getty Images)

A The Athletic információi szerint eldőlt, hogy a Feyenoord csapatát irányító Arne Slot lesz az idény végén távozó Jürgen Klopp utódja a Liverpool menedzseri posztján, miután a “vörösök” megállapodtak a rotterdamiakkal az élő szerződéssel bíró tréner elengedéséről.

A szigetországi forrás riportja értelmében a Liverpool első, 9 millió eurós ajánlatát a holland klub elutasította, majd a másodikat már elfogadták. A lap Hollandiából úgy értesült, hogy az összeg 13-15 millió euró körül lehetett, míg a Liverpoolhoz közeli források szerint 11 millió euró volt.

A 45 éves holland tréner 2019 júliusa és 2020 decembere között az AZ Alkmaar edzője volt, majd 2021 nyarán vette át a Feyenoord irányítását. Slot a patinás rotterdami gárdával 2023-ban holland bajnok, idén pedig holland kupagyőztes lett. Tavaly nyáron a Tottenham csapata kereste meg, akkor azonban úgy fogalmazott, hogy ki szeretné tölteni a 2026-ig szóló szerződését a holland csapatnál, mostanra azonban megváltozott a véleménye.

Slot az elmúlt szűk három év alatt 147 mérkőzésen irányította a Feyenoordot, amely ebből 95 találkozót nyert meg 29 döntetlen és 23 vereség mellett.