Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Süper Lig: a Fenerbahce nyerte a Besiktas elleni rangadót

A török labdarúgó-bajnokság (Süper Lig) 34. fordulójának rangadóját szombaton kora este rendezték, a Fenerbahce látta vendégül a Besiktast.

(Photo by Ali Atmaca/Anadolu via Getty Images)

A Fenerbahce a 19. percben már kettőt is cserélt, Yuksek lesérült akinek a helyre Krunic érkezett, de ez szerkezet váltással is járt, így Rodrigo Becao helyett Soyüncü lépett pályára. A 25. percben pedig emberelőnybe is kerültek a hazaiak, miután Al Musrati a kiállítás sorsára jutott. A 30. percben pedig meg is szerezte a vezetést a Fenerbahce, egy felívelt labdát Dusan Tadic gyönyörűen készített le mellel az érkező Batshuayi elé, a belga csatár pedig bevetődve 5 méterről a kapuba lőtt, 1-0! A “Sárga kanárik” már a kiállítás előtt is sokkal jobbak voltak, de a kiállítás után kérdés sem volt, hogy melyik a jobb csapat, de a szünetig újabb gólt már nem szereztek.

A Fenerbahce ehhez képest a második játékrészben gyenge játékkal rukkolt elő az emberhátrányban játszó Besiktas ellen. A 69. percben azonban így is sikerült kettőre növelniük az előnyüket, Sebastian Szymanski átadását követően Can Kahveci átvette a labdát, majd belsővel remekül tekert a hosszúba, 2-0! A vendégek viszont 10 emberrel sem adták fel és a szépítés is összejött a 82. percben, Cenk Tosun remekül fordult le védőjéről és 16 méterről a jobb felsőbe lőtt, 2-1! Az egyenlítés azonban már nem jött össze a Besiktasnak, így a Fenerbahce nyerte a rangadót és még életben tartotta a bajnoki címért folytatott harcban az esélyeit.

Fenerbahce – Besiktas 2-1 (1-0)
Helyszín: Sukru Saracoglu Stadion (Isztambul), Vezette: V. Bayarslan
Gólszerzők: Batshuayi (30.), Kahveci (69.) ill. Tosun (82.)
Kiállítás:ill. Al Musrati (24.)

A 34. forduló eddig eredményei és további mérkőzései:
Péntek:
Adana Demirspor – Galatasaray 0-3

Szombat:
Kasimpasa – Samsunspor 1-0
Sivasspor – Konyaspor 1-0
Fenerbahce – Besiktas 2-1
Hatayspor – Basaksehir 1-2

Vasárnap:
15:00 Alanyaspor – Istanbulspor
15:00 Pendikspor – Kayserispor
18:00 Rizespor – Ankaragücü
18:00 Trabronspor – Gaziantep

A bajnokság állása:

Az állást biztosítja a Sofascore