Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Gulácsiék a Dortmund kiütésével léptek egy hatalmasat a Bajnokok Ligája indulás felé! – videóval

A német Bundesliga 31. fordulójában óriási lépést tett a Bajnokok Ligája indulás felé az RB Lepzig, amely komoly csapást mért a Bajnokok Ligája elődöntőjére készülő Borussi Dortmundra. A BL-ben szintén érdekelt Bayern München fölényben futballozva, egy gólos győzelmet aratott hazai pályán az Eintracht Frankfurt ellen.

(Photo by Stuart Franklin/Getty Images)

 

Bayern München – Eintracht Frankfurt 2-1 (1-1)
Allianz Aréna, Vezette: D. Schlager
Gólszerzők: Kane (9. és 61.) illetve Ekitike (23.)
Sárga lap: – illetve Koch (60.), Götze (62.), Skhiri (62.)
Piros lap:

Bayern: Neuer – Kimmich (Tel, 69.), de Ligt (Kim Min-Jae, 46.), Dier, Mazraoui (A. Davies, 69.)- Laimer (Pavlovic, 28.), Goretzka – T. Müller, Choupo-Moting, Guerreiro (Zvonarek, 81.) – Kane. Vezetőedző: Thomas Tuchel

Frankfurt: Trapp – Pacho, Koch, Tuta – Buta (van de Beek, 77.), Skhiri (Chandler, 88.), Götze (H. Larsson, 77.), Dina Ebimbe (Nkounkou, 70.) – Knauff, Marmoush – Ekitike (Bahoya, 69.). Vezetőedző: Dino Topmöller

A fél szemmel már a Real Madrid elleni keddi Bajnokok Ligája elődöntő első, müncheni felvonására is készülő Bayern korán vezetést szerzett Harry Kane menetrendszerű, 34. (!) német bajnoki góljával – az angol válogatott támadót lényegében kihagyhatatlan helyzetbe hozta az ellenfél térfelén átrobogó Konrad Laimer.

A korán bekapott gól nem fogta meg a Frankfurtot, ráadásul a nemrég a Paris Saint-Germain együttesétől végleg megvásárolt Hugo Ekitike remekbe szabott góljával a félidő közepére egyenlítettek a vendégek.

A Frakfurt az egyenlítő gólon felbátorodott ugyan, ám a Bayern folyamatosan került egyre nagyobb fölénybe mind a mezőnyben, mind a kapu előtt. A bajorok erőfeszítései végül a 61. percben góllá érettek: Harry Kane büntetőből volt eredményes.

A hátralévő időben a Frankfurt veszélytelen maradt, a Bayern sem szerzett újabb gólt, így az eredmény már nem változott.

 

RB Leipzig – Borussia Dortmund 4-1 (2-1)
Red Bull Aréna, Vezette: D. Aytekin
Gólszerzők: Openda (23.), Sesko (45+2.), Simakan (46.), Baumgartner, 80.) illetve Sancho (20.)
Sárga lap: Simakan (37.) illetve Sancho (37.), Schlotterbeck (76.)
Piros lap: –

Leipzig: Gulácsi – Simakan (Henrichs, 51.), Orbán, Lukeba, Raum – Olmo, Haidara (Seiwald, 87.), Schlager (Kampl, 88.), X. Simons – Openda (Klostermann, 88.) , Sesko (Baumgartner, 70.). Vezetőedző: Marco Rose

Dortmund: Kobel – Ryerson (Moukoko, 71.), Schlotterbeck, Hummels (Süle, 51.), Wolf – Snacho, Brandt, Özcan (Bynoe-Gittens, 63.), Nmecha, Adeyemi (Reus, 46.) – Fülkrug. Vezetőedző: Edin Terzic

A Bayernhez hasonlóan a Dortmund is érdekelt lesz majd a hét közben a Bajnokok Ligája elődöntőjében (szerdán a PSG-t fogadja a BVB – a szerk.), ám előtte fontos rangadó várt a sárga-feketékre a bajnokságban is, a Bajnokok Ligája indlásra szintén pályázó lipcseiek ellen.

Az érezhetően feszült találkozót a vendégek kezdték jobban, a Gulácsi Péterrel és Orbán Willivel a kezdőcsapatban felálló hazaiak nehezen találták a ritmust, ráadásul Jadon Sancho pazar tekerése után hamar hátránya is kerültek.

A bekapott gól után szinte azonnal felélénkült a Leipzig játéka, amelynek az eredményeként a remek első szezont futó, a 24. bajnoki találatát jegyző Lois Openda három perccel később egalizált. A lipcseiek ezt követően olyannyira lendületben maradtak, hogy még a félidő vége előtt, a hosszabbításban megfordították a találkozót Benjamin Sesko kíméletlen befejezésével.

Volt min változtatni tehát Dortmundnak a szünetben, ám mire ezt megtehette volna a BVB, már két gólos hátrányba került egy villámgyors lipcsei kontra végén az előrehúzódó Mohamed Simakan volt eredményes.

A BVB-t olyannyira megfogta a gyors lipcsei gól, hogy még csak a szépítés sem jött össze. A Lepizig pedig, hozzátett még egy találatot, a csereember, Christoph Baumgartner jóvoltából, így végül meggyőző különbségű sikert aratott, és ami még fontosabb óriási lépést tett a Bajnokok Ligája indulás felé.

 

Egy időben játszották:

Sallai Rolanddal végig a pályán kapott ki hazai pályán a Freiburg a nagyot hajrázó Wolfsburg ellen, amely győzelmével eltávolodott a kiesőzónától. A másik pályán a Werder Bremen magabiztos sikert aratott az Augsburg vendégeként.

Augsburg – Werder Bremen 0-3 (0-0)
Gólszerzők: Schmid (52.), Ducksch (61.), Deman (90.)

Freiburg – Wolfsburg 1-2 (1-0)
Gólszerzők: Bornauw (42.) illetve Arnold (82.), Lacroix (90.)

 

Pénteken játszották:

VFL Bochum – Hoffenheim 3-2 (2-0)
Gólszerzők: Stoger (34. és 64.), Passlack (45+2.) illetve Kramaric (73. és 84.)

A forduló nyitómérkőzésén a kiesés ellen menekülő Bochum hazai pályán aratott győzelmet a középmezőnyhöz tartozó Hoffenheim ellen. A találkozó az öt gólon túl is kimondottan mozgalmasra, élvezetesre sikeredett, hogy mást ne mondjunk összesen 47-szer próbálkoztak lövéssel a csapatok: 35:12 arányban!

 

A 31. forduló teljes menetrendje:

péntek:

Bochum – Hoffenheim 3-2

szombat:

Augsburg – Werder Bremen 0-3

Bayern München – Eintracht Frankfurt 2-1

Freiburg – Wolfsburg 1-2

RB Leipzig – Borussia Dortmund 4-1

18:30 Bayer Leverkusen – VFB Stuttgart (Tv: Arena 4)

vasárnap:

15:30 Borussia Möncehngladbach – Union Berlin (Tv: Arena 4)

17:30 Mainz – Köln (Tv: Arena 4)

19:30 Damrstadt – Heidenheim

 

A Bundesliga aktuális állása:

Standings provided by Sofascore