Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vida Kristopher duplájával gálázott a DAC – videóval

A hétközi Európa-liga-selejtezős hazai vereséget követően a felvidéki FC DAC 1904 gárdája lejátszotta második mérkőzését a szlovák bajnokság (Fortuna Liga) új kiírásának második fordulójában…

Szokás szerint három magyar játékossal a kezdőcsapatában rohamozhatott a Dunaszerdahely csapata az újonc elleni hazai idénynyitón, és négy perc elteltével Ronan lövése után a kipattanóból Vida Kristopher szerezte meg a vezetést a DAC javára. A gólt követően is lendületben maradt a szerdahelyi alakulat, Vidának többször is lehetősége adódott az újabb találat megszerzésére, végül félóra elteltével Čmelík elegáns lekészítéséből a csapatkapitány Kalmár Zsolt kapásból vágta be a második hazai találatot. A szünet után röviddel tovább sikerült növelni az előnyt, Čmelík kiugratásából Taiwo tudott eredményes lenni. Kisvártatva Oravec szabálytalanságát követően cserejátékosa jóvoltából 11-esből szépítettek a vendégek. A bekapott gól ellenére lendületben maradt a DAC, és a kimaradt lehetőségek után negyedórával a vége előtt Vida Kristopher újabb gólt szerzett, míg a végeredményt a csereként beszálló Ramirez állította be. A hétközi El-selejtezős bomba után tehát a legutóbb magyar válogatott keretébe is meghívott támadó bajnokságbeli első találatait is megszerezte, míg Kalmár két meccsről már három gólnál jár az új idényben.

FC DAC 1904 – Pohronie 5-1 (2-0)
Gólszerzők: Vida K. (4., 75.), Kalmár (30.), Taiwo (54.), Ramirez (88.) ill. Mazan (56. – büntetőből)

FC DAC 1904: Jedlička – Koštrna, Oravec, Kružliak, Davis (Blackman 71.) – Vida M. – Ronan, Kalmár – Čmelík (Veselovsky 85.), Taiwo (Ramirez 71.), Vida K. Vezetőedző: Peter Hyballa.

 

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye