Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El-selejtező: elvesztette az első mérkőzést a DAC – videóval

A csütörtöki Európa-liga-selejtezők között az első fordulót hosszabbítás árán sikerrel vevő FC DAC 1904 csapata is pályára lépett, a felvidéki egyesület ellenfele a magyar légiósokat felvonultató Atromitosz gárdája volt…

A Dunaszerdahely kezdőcsapatában Vida Máté és Kalmár Zsolt személyében két magyar játékos kapott lehetőséget, miközben a görögök kapuját Megyeri Balázs személyében magyar hálóőr védte. Az első húsz perc elteltével a vendégek máris lépéselőnybe kerültek, majd kisvártatva a Ronan sérülése miatt csereként félóra után máris játékra jelentkező Vida Kristopher tudott eredményes lenni Kalmár előkészítését követően, de sajnos a DAC öröme nem tartott sokáig, mert a szünet előtt az Atromitosz visszavette a vezetést. A második etap során a házigazda jelentős mezőnyfölényben játszott, mindez azonban az érdemi lehetőségek számában sajnos nem mutatkozott meg, kevés helyzet adódott az egyenlítésre Megyeri kapuja előtt. Végül az Atromitosz egygólos győzelmet aratott a MOL Arénában, amely színeiben Ugrai Roland nem jutott lehetőséghez.

Európa-liga, selejtező, 2. forduló, 1. mérkőzés:
FC DAC 1904 – Atromitosz 1-2 (1-2)
Gólszerzők: Vida K. (35.) ill. Umbides (20.), Manousos (43.)

FC DAC 1904: Jedlicka – Kostrna, Oravec, Kruzliak, Davis (Blackman 73.) – Ronan (Vida K. 30.), Vida M. – Cmelik (Veselovsky 60.), Kalmár, Divkovic – Ramirez. Vezetőedző: Peter Hyballa.

A párharc visszavágóját egy hét múlva, jövő csütörtökön rendezik Görögországban.