Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Niké Liga: nyolcgólos meccsen verte a DAC a Slovant – videóval

A szlovák bajnokság (Niké Liga) felsőházi rájátszásának hetedik fordulójában az FC DAC 1904 a már biztos bajnok Slovan Bratislavát látta vendégül…

 

A dobogóért harcoló FC DAC 1904 együttese már négy góllal is vezetve végül 5-3-ra győzte le a Slovan Bratislavát a MOL Arénában. A szerdahelyi gárda hatalmas lendülettel kezdte a mérkőzést, és az első tíz perc végén máris magához ragadta a vezetést, miután Matej Trusa volt eredményes Andzouana kapu elé ívelt bejátszását követően. Újabb tíz perccel később a DAC tovább növelte az előnyét, Vitális Milán hatalmas szabadrúgásgólt lőtt. Az első félóra végére pedig már 3-0 volt az állás, Matej Trusa egy átlövésből szerezte meg önmaga második, csapata harmadik találatát. A szerdahelyiek gyakorlatilag egy félidő alatt padlóra küldték a Slovant, 45 perc után 3-0-ra vezettek a hazaiak. A játék képe a fordulást követően sem változott, hiszen alig tíz perc elteltével Mendez elfutását követően Matej Trusa elérte a mesterhármast, immár 4-0-ra módosítva az eredményt. Ezt követően a Slovan egyre inkább igyekezett a felzárkózásért, de a DAC masszívan védekezett. Negyedórával a vége előtt Popovics kapus megsérült, a brazil Filipe helyettesítette őt a gólvonal előtt. Pár perccel később David Strelec jóvoltából szépítettek a pozsonyiak, majd újabb néhány perccel később tizenegyeshez jutottak, melyet az örmény Tigran Barseghyan értékesített. A 84. percben pedig már egyetlen gólra zárkóztak fel, Marko Tolic lőtte közelebb csapatát. A Slovan vérszemet kapott a hajrában és 0-4-ről az egyenlítésért nyomott, de a rendes játékidő legvégén Redzic Damir találatával a hazaiak bebiztosították a sikert, így a DAC otthon tartotta mindhárom pontot.

Mivel a Zsolna legyőzte a Nagyszombatot ebben a fordulóban, a negyedik helyezett DAC két-két ponra megközelítette a közvetlenül előtte található két csapatot.

FC DAC 1904 – Slovan Bratislava 5-3 (3-0)
Gólszerző:
 Trusa (10., 27., 56.), Vitális (19.), Redzic (89.), ill. Strelec (78.), Barseghyan (83. – 11-esből), Tolic (84.)

A felsőházi rájátszás aktuális állása

Standings provided by Sofascore