Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Osztrák Bundesliga: kétgólos hátrányból mentett pontot a Salzburg a rangadón

Vasárnap délután rendezték meg az osztrák bajnokság (Bundesliga) rangadóját az éllovas Sturm Graz és a második helyezett Red Bull Salzburg között…

(Photo by Franz Kirchmayr/SEPA.Media /Getty Images)

Az elmúlt tíz kiírást megnyerő Red Bull Salzburg kétgólos hátrányból harcolt ki 2-2-es döntetlent a trónfosztásra készülő Sturm Graz ellen hazai környezetben. A vendégek semmit nem bíztak a véletlenre és már az első percben megszerezték a vezetést Alexander Prass révén. A Salzburg később is nehezen találta a játék ritmusát, kevés lehetőséget alakítottak ki, csak egy meg nem adott gólig jutottak, a Sturm viszont továbbra is lendületesen futballozott és az első félóra végeztével Alexander Prass megduplázta csapata előnyét. A szünet után a hazaiak nagyon igyekeztek szépíteni, de sokáig csak görcsösen támadtak és kevés érdemi helyzetet tudtak kialakítani. Amikor már kezdett úgy tűnt, hogy a Sturm elviheti a három pontot, akkor az utolsó húsz percen belülre fordulva a nem sokkal korábban becserélt Dorgeles Nene zárkóztatta közelebb a vendéglátókat, így szoros lett a hajrá. A végjátékban tovább nyomott a hazai gárda és az utolsó tíz percen belül Karim Konate révén kiegyenlítettek, de újabb találat már egyik oldalon sem született, így a csapatoknak be kellett érnie a pontosztozkodással.

Három fordulóval a bajnokság vége előtt a Sturm továbbra is hárompontos előnnyel vezet a Salzburg előtt, de közeljártak hozzá, hogy megduplázzák előnyüket és gyakorlatilag eldöntsék a bajnoki cím kérdését, egyelőre azonban még várniuk kell.

Red Bull Salzburg – Sturm Graz 2-2 (0-2)
Gólszerzők: Nene (72.), K. Konate (82.), ill. Prass (1., 34.)

A felsőházi rájátszás aktuális állása

Standings provided by Sofascore