Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Manchester United: az idény végén távozik a világbajnok védő! – Hivatalos

Az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Manchester United együttese hivatalos oldalán bejelentette, hogy az idény végén távozik a csapattól Raphael Varane.

(Photo by Ash Donelon/Manchester United via Getty Images)

Három szezont követően távozik a Manchester United együttesétől Raphael Varane. Ezt a mai nap folyamán jelentette be a klub hivatalos közösségi felületein. Varane 2021 nyarán érkezett a “Vörös Ördögökhöz”, akik 40 millió eurót fizettek érte a Real Madrid csapatának. A világbajnok védő számára nem alakult olyan sikeresen a manchesteri kaland, mint előtte a madridi, hiszen a spanyol csapattal megnyert 18 trófeáját eddig csak eggyel tudta gazdagítani Angliában, méghozzá a 2022/2023-as szezonban megnyert Ligakupával.

A 31 éves játékos jelenleg sérüléssel bajlódik, de még van esély arra, hogy lássuk őt a pályán a United mezében. A “Vörös Ördögök” számára, még 3 mérkőzés van hátra a szezonból, a bajnokságban a Newcastle United és a Brighton elleni találkozó, illetve a Manchester City elleni FA-kupa-döntő.

Raphael Varane a Manchester United mezében eddig összesen 93 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 2 gólt és 1 gólpasszt jegyzett. Azt még pontosan nem tudni, hogy a középhátvéd hol fogja folytatni a pályafutását, de a hírek szerint a legélénkebben Szaúd-Arábiából érdeklődnek iránta.