Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: Xavi nem zárja ki fiatal brazil csatáruk kölcsönadását

A spanyol labdarúgó-bajnokságban (La Liga) szereplő Barcelona vezetőedzője, Xavi fiatal brazil csatára, Vitor Roque jövőjéről beszélt. 

(Photo by Fran Santiago/Getty Images)

Vitor Roque januári érkezését a Barcelonához nagy várakozások övezték. A 19 éves támadó remek szezonon volt túl Brazíliában, az Athletico Paranaense csapatában, mielőtt az év elején végleg megérkezett volna a katalán fővárosba, ahová 40 millió euróért igazolt.

A Barca nagyon világosan megfogalmazta, hogy óvatos és türelmes kíván lenni Roque fejlődésével kapcsolatban, és ez eddig be is igazolódott: a brazil mindössze kétszer kezdett és 13 mérkőzésen összesen 310 percet játszott a katalán csapatban, azonban 2 gólt szerzett és rengeteg pozitívumot mutatott a játékával.

A szezon végéhez közeledve azonban nagy döntést kell hozni a csapatnak: maradjon-e Vitor Roque, és továbbra is a kispadról szálljon be néhány percet játszva, vagy menjen kölcsönbe egy kisebb európai klubhoz a több játéklehetőség reményében? A Barcelona vezetőedzőjének, Xavinak is feltették ezt a kérdést a hétfői bajnoki előtti sajtótájékoztatón, aki nem zárta ki a fiatal csatár kölcsönadásának lehetőségét.

“A szezon végén fogunk dönteni. Nem könnyű 18 évesen alkalmazkodni és megteremteni a különbséget Brazíliából érkezve. Szerintem képes arra, hogy évekig a Barcánál játsszon. Muszáj játszania.”

Xavinak teljesen igaza van abban, hogy Roque-nak játszania kell, és mivel Robert Lewandowski valószínűleg marad, nem úgy tűnik, hogy elég játékperc jut majd neki elöl. Az nem igazán segíti a fejlődését, ha nem a posztján játsszatják, így elkerülhetetlennek tűnik, hogy kölcsönbe kerüljön valahová, ahol kezdő lehet, és ahonnan érettebb játékosként térhet vissza.