Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Női BL: a Lyon kettős győzelemmel jutott be a fináléba – videóval

A Barcelona döntőbe jutása után vasárnap délután a Paris Saint-Germain és az Olympique Lyon párharcában is lejászották a visszavágót a női Bajnokok Ligájában…

(Photo by Franco Arland/Getty Images)

A párharc első mérkőzésén a Lyon kétgólos hátrányból verte 3-2-re a PSG-t, majd

Meglepetésre a vendégek kezdték aktívabban a visszavágót, és a harmadik percben a vezetést is megszerezték, miután Selma Bacha tizenhatoson kívüli átlövése Picaud kapujának rövid alsó sarkában kötött ki. Összetettben ezzel már két gól volt a Lyon előnye. A párizsiak hamar felébredtek és igyekeztek minél több akciót vezetni a kapaszkodás érdekében, sokáig azonban csak kimaradt lehetőségekig jutottak. A PSG azonban nem adta fel és nem sokkal a szünet előtt kiegyenlítette a visszavágó állását, amikor a 41. percben Tabitha Chawinga vezette rá a labdát az OL védelmére, majd ballal gyönyörűen kilőtte a hosszú sarkot. Az első játékrész végén 1-1-es döntetlenre álltak a csapatok, de egy góllal még mindig a Lyon állt továbbjutásra. A második félidőben a PSG többet támadott, hogy kiegyenlítse a párharc állását, de mezőnyfölénye meddőnek bizonyult és nem igazán volt veszélyes kapura. Az utolsó tíz percen belülre az első találatnál gólpasszt adó Melchie Dumornay maga is eredményes volt, miután Majri lekészítéséből követően a tizenhatoson belülről lőtt a hálóba. A PSG újabb támadókat küldött pályára és mindent megpróbált a felzárkózás érdekében, azonban nem tudtak eredményesek lenni, így a második meccset is elvesztették.

Paris Saint-Germain – Olympique Lyon 1-2 (1-1)
Gólszerzők: Chawinga (41.), ill. Bacha (3.), Dumornay (81.)
Továbbjutott: az Olympique Lyon kettős győzelemmel, 5-3-as összesítéssel

Mindez azt jelenti, hogy a rekorder Lyon és a címvédő Barcelona a 2022-es fináléhoz hasonlóan ismét összecsaphat egymással a női BL-döntőben.

A női Bajnokok Ligája döntőjét május 25-én rendezik a bilbaói San Mamésben.