Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Női BL: a Lyon kétgólos hátrányból fordított a PSG ellen – videóval

A Chelsea 1-0-s Barcelona elleni győzelme után szombat este az Olympique Lyon és a Paris Saint-Germain párharcában is megrendezték az első mérkőzést a női Bajnokok Ligája elődöntőjében…

(Photo by Mustafa Yalcin/Anadolu via Getty Images)

A női Bajnokok Ligája elődöntőjében az Olympique Lyon kétgólos hátrányba kerülve az utolsó tíz percben 3-2-re megfordította a Paris Saint-Germain elleni első mérkőzést.

A találkozó kiélezett csatában vette kezdetét, majd a hazai gárda került kisebb mezőnyfölénybe. A Lyon diktálta a tempót és alakított ki helyzeteket, azonban a vezetést nem tudta megszerezni, mivel Picaud hibátlanul védte a vendégek kapuját. Amikor sokan talán már elkönyvelték a gól nélküli döntetlent a szünetre, akkor a 44. percben a PSG az első valamire való lehetőségét kihasználta, hiszen Baltimore jobb oldali megindulását követően a középre játszott labdát Marie-Antoinette Katoto kotorta be közelről a kapuba. Ennek a villanásnak köszönhetően a PSG mehetett 1-0-s előnnyel az öltözőbe. A szünet után pár perc után növelte előnyét a vendégcsapat, ugyanis Marie-Antoinette Katoto egy lecsorgó labdát váltott gólra. A PSG ezzel már 2-0-ra vezetett idegenben. A BL-rekorder azonban nem adta fel és tíz perccel a vége előtt Kadidiatou Diani jóvoltából szépíteni tudott. A Lyon nagy hajrába kezdett és a 85. percben Melchie Dumornay bombázta be az egyenlítő gólt, majd újabb egy percre rá Amel Majri egy gyönyörű lefordulást követően a hosszú sarokba helyezte a Lyon vezető gólját. A nagy fordításnak köszönhetően az OL várhatja 3-2-es előnyből az egy hét múlva esedékes párizsi visszavágót.

Olympique Lyon – Paris Saint-Germain 3-2 (0-1)
Helyszín: Parc Olympique Lyonnais, Lyon; Vezette: Marta Huerta de Aza (spanyol)
Gólszerzők: Diani (80.), Dumornay (85.), Majri (86.), ill. Katoto (44., 48.)
Sárga lapok: Diani (76.), ill.
Kiállítva:ill.

Olympique Lyon: Endler – Carpenter, Mbock (Gilles 53.), Renard, Bacha – Horan, Egurrola Wienke, Dumornay – Diani, Becho (D. van de Donk 58.), Cascarino. Vezetőedző: Sonia Bompastor.

Paris Saint-Germain: Picaud – Le Guilly (Vangsgaard 76.), Gaetino, De Almeida, Karchaoui – Geyoro, Groenen, Albert (Samoura 46.) – Chawinga, Katoto (Martens 76.), Baltimore. Vezetőedző: Jocelyn Precheur.