Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Női BL: a Chelsea nyerte az első meccset a Barcelona otthonában – videóval

A szombati játéknapon rendezték meg a női Bajnokok Ligája 2023-2024-es küzdelemsorozatában az elődöntők első összecsapásait…

(Photo by David Ramos/Getty Images)

Némi meglepetésre a Chelsea 1-0-s győzelmet aratott a Barcelona otthonában a női Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén, így a “kékek” várhatják előnyből a hazai visszavágót. Az első félidő jelentős részében tapogatóztak a csapatok, miközben a Barcelona játszott aktívabban, ennek ellenére a Chelsea az első valamire való helyzetéből megszerezte a vezetést a játékrész hajrájában. Öt perccel a szünet előtt Nusken remek cselekkel játszotta magát tisztára a büntetőterületen belül, majd elegáns lekészítéséből Erin Cuthbert lőtt a hálóba a tizenegyespont magasságából. Ennek köszönhetően az első játékrész végeztével a Chelsea vezetett 1-0-ra. A szünet után folytatásban a Barcelona igyekezett magához venni kezdeményezést, a 63. percben Putellast és Bronze-t is pályára küldték, a mezőnyfölény ellenére azonban egyenlíteniük nem sikerült. Az angol csapat mindvégig rendkívül szervezetten védekezett, Paralluelóék csak elvétve tudtak helyzetbe kerülni és az egész mérkőzésen nem tudták igazán próbára tenni Hampton kapus képességeit, így a Chelsea egygólos előnyt szerzett a jövő szombati visszavágóra.

Az elődöntő másik ágán az Olympique Lyon és a Paris Saint-Germain találkozik egymással.

Barcelona – Chelsea 0-1 (0-1)
Helyszín: Estadio Olímpico, Barcelona; Vezette: Stéphanie Frappart (francia)
Gólszerző:ill. Cuthbert (40.)
Sárga lapok: Guijarro (79.), Paredes (83.), ill.
Kiállítva:ill.

Barcelona: Coll – Battle (Bronze 63.), Paredes, Engen (Putellas 63.), Rolfö – Bonmati, Walsh, Guijarro – Graham, Paralluelo, Caldentey (V. López 73.). Vezetőedző: Jonatán Giraldez.

Chelsea: Hampton – Lawrence, Carter, Buchanan, Charles – Rytting Kaneryd, Cuthbert, Nusken, Leupolz – M. Ramírez (Reiten 90+2.), L. James (Macario 73.). Vezetőedző: Emma Hayes.