Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: idegenben hozta a kötelezőt a Manchester City – videóval

Továbbra sem tud hibázni a Manchester City a bajnoki hajrá folyamán, ezúttal a Nottingham Forest volt esélytelen a hazai pálya ellenére is a címvédő ellen…

(Photo by Michael Regan/Getty Images)

Továbbra is egy meccses hátrányban üldözi a Manchester City az  Arsenal együttesét, így Mikel Arteta csapatának délutáni győzelme ismét kötelező elé állította a címvédőt, azonban Pep Guardiola csapata számára meg sem kottyant a kiesés elől menekülő Nottingham Forest legyőzése a Premier League kiírásának 35. fordulójában.

A Nottingham Forest számára ugyan adódtak lehetőségek az első félidő folyamán, Wood azonban gyenge befejezést produkálva hagyta ki a lehetőségeit, így a City büntetett, és Gvardiol gólja révén szerezte meg a vezetést a 32. perc folyamán.

Az izgalmak ezt követően elapadtak, a Manchester City meddő labdatartással irányította a mérkőzést, míg nem a norvég csatár, Erling Haaland is beállt a második félidő folyamán, aki rögtön megszerezte a szezonbéli 21. gólját is a szezonban, amelynek köszönhetően visszavette a vezetést a góllövőlista élén is.

A Nottingham Forest kétgólos hátrányban már szemmel láthatóan feladta a mérkőzést, így a bajnoki babérokra törő Manchester City egy lépéssel közelebb került a címvédéshez.

Nottingham Forest – Manchester City 0-2 (0-1)
Gólszerzők: – ill. Gvardiol (32.) Haaland (71.)
Kiállítás: – ill. –

N. Forest: 26. Matz Sels — 7. Neco Williams (29. Gonzalo Montiel), 19. Moussa Niakhate, 30. Willy Boly (6. Ibrahim Sangare), 40. Murillo, 43. Ola Aina — 21. Anthony Elanga (20. Gio Reyna), 28. Danilo (22. Ryan Yates), 10. Morgan Gibbs-White, 14. Callum Hudson-Odoi — 11. Chris Wood

Man City: 31. Ederson (18. Stefan Ortega) — 2. Kyle Walker, 25. Manuel Akanji, 6. Nathan Ake, 24. Josko Gvardiol — 20. Bernardo Silva, 16. Rodri — 11. Jeremy Doku (8. Mateo Kovacic), 17. Kevin De Bruyne (27. Matheus Nunes), 11. Jack Grealish (9. Erling Haaland) — 19. Julian Alvarez (52. Oscar Bobb).

A 35. forduló eredményei és további programja:

Szombat:
West Ham United – Liverpool 2-2
Fulham – Crystal Palace 1-1
Manchester United – Burnley 1-1
Newcastle United – Sheffield United 5-1
Wolverhampton – Luton Town 2-1
Everton – Brentford 1-0
Aston Villa – Chelsea 2-2

Vasárnap:
Bournemouth – Brighton 3-0
Tottenham – Arsenal 2-3
Nottingham Forest – Manchester City 0-2

A bajnokság aktuális állása:

 

Standings provided by Sofascore