Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: emberhátrányban sikerült egy pontot otthon tartania a Bolognának – videóval

Az olasz labdarúgó-bajnokság (Serie A) 34. fordulójának vasárnapi játéknapján a Bajnokok Ligája indulást bebiztosítani igyekvő Bologna látta vendégül a kiesős elől menekülő Udinesét.

(Photo by Alessandro Sabattini/Getty Images)

Az első játékrészben túl sok minden nem történt, mindkét együttes 3-3 kapura lövéssel próbálkozott, de csak a vendégek találták el, ami azonban nagyon jól sikerült, ugyanis gól született belőle. A hosszabbítás első percében egy lepattanó lövés került Payero elé, amit az argentin támadó a kapuba kotort 9 méterről, 0-1! Még az első játékrészben kettőre növelhette volna az előnyét az udinei csapat, de Nehuen Perez fejese elkerülte a kaput.

Az 59. percben egyenlíthetett volna a Bologna, azonban Dan Ndoye lövését Maduka Okoye bravúrral védeni tudta. A 64. percben a hazaiak megfogyatkoztak, ugyanis Beukema megkapta második sárga lapját, így a kiállítás sorsára jutott. A Bologna azonban 10 emberrel is ment előre az egyenlítő gólért, ami a 78. percben össze is jött. A bal oldalról végezhetett el szabadrúgást Saelemaekers, amelyet a belga támadó a kapura ívelt, ami meglepte Okoye kapust, ennek következtében a bal felsőben kötött ki a labda, 1-1!

A hosszabbítással együtt hátralévő 20 perc alatt pedig már nem történt semmi komoly, így 1-1-el zárult a mérkőzés, amelynek a hazaiak örülhetnek jobban annak tudatában, hogy emberhátrányban sikerült ledolgozni a hátrányukat, a vendégek számára viszont ez hatalmas blama, ugyanis szükségük lett volna mind a három pontra a bennmaradásért vívott kiélezett harcban.

Bologna – Udinese 1-1 (0-0)
Helyszín: Stadio Renato Dall’Ara (Bologna), Vezette: J. L. Sacchi
Gólszerzők: Saelemaekers (78.) ill. Payero (45+1.)
Sárga lap: Zirkzee (75.) ill. Ehizibue (42.), Okoye (50.), Lucca (53.), Pérez (68.), Payero (82.), Davis (89.), Ferreira (90+3.)
Kiállítás: Beukema (64.) ill.

Bologna: Skorupski – Posch (Corazza 68.), Lucumi, Beukema, Kristiansen – Ndoye (Lykogiannis 88.), Aebischer, Freuler, El Azzouzi (Orsolini 46.), Saelemaekers – Zirkzee (Fabbian 88.). Vezetőedző: Thiago Motta

Udinese: Okoye – Pérez, Bijol, Kristensen – Ehizibue (Ferreira 60.), Walace, Payero, Kamara, Samardzic, Pereyra (Zarraga 68.) – Lucca (Davis 69.). Vezetőedző: Fabio Cannavaro

A mérkőzés videós összefoglalója:

A 34. forduló eddigi eredményei és további mérkőzései:
Péntek:
Frosinone – Salernitana 3-0

Szombat:
Lecce – Monza 1-1
Juventus – AC Milan 0-0
Lazio – Verona 1-0

Vasárnap:
Inter – Torino 2-0
Bologna – Udinese 1-1
18:00 Atalanta – Empoli
18:00 Napoli – AS Roma
20:45 Fiorentina – Sassuolo (Tv: Sport 2)

Hétfő:
20:45 Genoa – Cagliari (Tv: Sport 2)

A bajnokság állása:

Az állást biztosítja a Sofascore