Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Calhanoglu duplájával magabiztos győzelmet aratott az Inter! – videóval

Az olasz bajnokság (Serie A) 34. fordulójának vasárnapi játéknapját a már biztos bajnok Inter és a 10. helyezett Torino összecsapása nyitotta.

(Photo by Giuseppe Cottini/Getty Images)

Ahogyan az várható volt nem hozott nagy iramot a már biztos bajnok Inter mérkőzésének első félideje. A hazaiak nem helyezték nagy nyomás alá a Torinoiak amúgy is jól záró védelmét, mindössze egy Lautaro lövést lehetett feljegyezni a 43. percben, ami egyáltalán eltalálta Milinkovic-Savic kapuját. A vendégek sem alakítottak ki sok lehetőséget az első 45 perc során, de a két legveszélyesebb helyzet Duvan Zapata nevéhez fűződött. A Torino támadója először a 15. percben veszélyeztetett, amikor egy szép átvételt követően bivalyerős lövést küldött kapura, de a labda pont oda tartott, ahol Sommer állt, így a svájci kapus ki tudta ütni a labdát. A másik nagy helyzet a 18. minutumban alakult ki, ekkor egy középre jól érkező beadást tudott Zapata kapura fejelni, de ez nagyon kevéssel elkerülte a jobb alsót. A játékrész második fele csendesen lecsorgott, így 0:0-s döntetlennel vonultak szünetre a felek.

A második játékrész elején aztán rögtön komoly helyzeti előnybe került az Inter, miután a 47. percben Tameze utolsó emberként szabálytalankodott Mkhitaryannal szemben, így videózás után kiállította őt a játékvezető! A hazaiak ezt az emberelőnyt nagyon gyorsan ki is tudták használni, az 56. minutumban ugyanis egy labdaszerzést követően gyors összjáték után Calhanoglu lőtte ki kapásból a hosszú alsót, 1-0! Pár perccel később aztán büntetőhöz jutott az Inter, miután Lovato felrúgta a tizenhatoson belül Thuramot. A labda mögé Calhanoglu állt, ő pedig védhetetlenül felvarrta a jobb felsőbe a játékszert, 2-0! A második gólt követően a mérkőzés irama nagyjából ugyanarra a szinte csökkent, mint ami az első félidőben volt tapasztalható. Az Inter magabiztosan őrizte előnyét, míg a Torino erejéből csak pár blokkolt lövésre futotta. A 83. percben még Lautaro Martinez tudott kapura lőni a tizenhatoson belül egy gyors összjátékot követően, de a próbálkozása középre tarott, így Milinkovic-Savic hárítani tudott. A 86. percben Asllani vállalkozott egy távoli lövésre, ez azonban kevéssel elkerülte a bal alsó sarkot. Ezt követően már nem alakult ki újabb esemény, így az Inter Calhanoglu duplájával otthon tartotta a három pontot!

Inter – Torino 2-0 (0-0)
Helyszín:
Stadio Giueseppe Meazza Vezette: M. Ferrieri Caputi
Gólszerző:
Calhanoglu (56., 60. – büntető) ill.-
Sárga lapok: -ill.- 
Kiállítás:ill. Tameze (49.)

Inter: Sommer – Bastoni (Buchanan 71.), de Vrij, Pavard – Carlos Augusto, Mkhitaryan (Frattesi 63.), Calhanoglu (Asllani 63.), Barella (Arnautovic 72.), Darmian – Thuram (Sánchez 63.), Martinez Vezetőedző: Simone Inzaghi

Torino: Milinkovic-Savic – Bellanova, Buongiorno, Lovato, Rodriguez (Masina 72.) – Tameze, Ricci, Ilic – Vlasic, Lazaro (Vojvoda 63.) – Zapata (Sanabria 63.) Vezetőedző: Ivan Juric

A mérkőzés összefoglalója:

A 34. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Frosinone – Salernitana 3-0

Szombat:
Lecce – Monza 1-1
Juventus – AC Milan 0-0
Lazio – Hellas Verona 1-0

Vasárnap:
Inter – Torino 2-0
15:00 Bologna – Udinese
18:00 Atalanta – Empoli
18:00 Napoli – AS Roma
20:45 Fiorentina – Sassuolo (Tv: Sport 2)

Hétfő:
20:45 Genoa – Cagliari (Tv: Sport 1)

A bajnokság aktuális állása:

Az állást biztosítja a Sofascore