Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

West Ham: két Európa-liga győztes edző is jelölt David Moyes helyére! – sajtóhír

Az átigazolási ügyekben jártas Nicoló Schira információi alapján két edzőt szemelt ki David Moyes helyére az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő West Ham United…

(Photo by Visionhaus/Getty Images)

Nicoló Schira értesülései szerint Julen Lopetegui az első számú jelölt David Moyes helyére a West Ham Unitednél. A ‘Kalapácsosok’ 2027 nyaráig szóló szerződést ajánlottak a spanyol szakembernek, jelenleg a válaszára várnak. A másik kiszemelt a skót szakember esetleges távozása esetén Maurizio Sarri, aki állítólag a Nottingham Forest, a Szpartak Moszkva és a Sevilla megkeresését is elutasította. Jelenleg egyébként mindkét edző szabad, Lopetegui legutóbb a Wolverhamptont, míg Sarri a Laziot irányította. A spanyol szakember mellett az olasz trénernek is van PL-tapasztalata, a 2018/2019-es idényben a Chelsea kispadján ülhetett. 

Julen Lopetegui 2010-2014-ig a spanyol korosztályos válogatottak élén dolgozott, 2012-ben az U19-es, majd 2013-ban az U21-es nemzeti csapattal nyert Európa-bajnokságot. Ezt követően 2014-2016-ig az FC Portót irányította, majd nyáron kinevezték a spanyol válogatott szövetségi kapitányának. Lopetegui-val egy meccsen sem kapott ki a nemzeti együttes, szám szerint ez 20 találkozót jelent, a vb előtt nem sokkal azonban menesztették, miután kiderült, hogy a tornát követően a Real Madrid vezetőedzője lesz. Tehát 2018 nyarán ő lett a Real Madrid újdonsült trénere, ám a gyenge szereplés miatt októberben menesztették. Később aztán megfordult a Sevilla élén is, itt 2019-2022-ig dolgozott, az andalúziai gárdával a 2019/2020-as szezonban Európa-ligát nyert. Ahogy említettük, legutóbb a Wolverhamptonnál dolgozott. 

Maurizio Sarri a Napoli élén lett először igazán ismert, szülővárosának csapatának irányítását 2015 nyarán vette át, egészen három évig foglalt helyet a nápolyi alakulat élén. Bár a bajnoki cím megnyerése nem sikerült, de kétszer 2., míg egyszer 3. helyre vezette a Napolit. Ezt követően lett a Chelsea trénere, a londoni gárdával Európa-ligát nyert, valamint Ligakupa döntőig vitte tanítványait, a bajnokságban a 3. helyen értek célba. Később megfordult a Juventus kispadján, mellyel bajnok lett. Mint már korábban írtuk, utoljára a Laziot irányította, ahonnan az aktuális idény közben menesztették.