Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: a hajrában mentett pontot az AS Roma a Napoli ellen – videóval

Az olasz labdarúgó-bajnokság (Serie A) 34. fordulójának vasárnapi játéknapján az AS Roma a Napoli otthonába utazott. A fővárosiak szeretnék bebiztosítani a Bajnokok Ligája indulást érő helyüket a tabellán, míg a Napoli is azért küzd, hogy valahogy odaérjen Európába a következő szezonban.

(Photo by Giuseppe Maffia/NurPhoto via Getty Images)

Sokkal jobban játszott a Napoli az első félidőben, sőt, konkrétan lefocizták a Romát, ezt azonban nem tudták egyszerűen gólra váltani. A 7. percben Osimhen futott be a tizenhatoson belülre és lőtte kapura a labdát, de az egyik védő becsúszva blokkolta a lövést. A vendégek nagyon jól védekeztek, több kapuralövés útját állták. A 30. percben Osimhen kapott kiváló labdát a kapu előterében, és laposan lőtt a kapu közepének irányába, de Svilar kiválóan reagált és hárított. A 36. percben Anguissa szólózott egészen a kapu előteréig, de a lövése messze a kapu jobb oldala mellé szállt. A 40. percben Kvaratskhelia küldte kapura a labdát, amit a léc alá akart lőni, ám Svilar hatalmas bravúrral véddett. A Romának nagy helyzete nem volt a játékrészben.

A második félidő már sokkal kiegyenlítettebb volt, visszajött a játékba az AS Roma. Ez olyan jól is sikerült, hogy az egyik támadásuk során, az 58. percben Juan Jesus szabálytalankodott a tizenhatoson belül, amiért tizenegyest kaptak a vendégek. A labda mögé Dybala állt, aki laposan lőtt a kapu bal oldalába, ezzel megszerezve a Romának a vezetést. Nem örülhettek azonban sokáig, hiszen a 65. percben egyenlíteni tudott a Napoli: Cajuste passzát Olivera kapta meg, ő pedig kapura lőtt, a labda pedig megpattanva a hálóban kötött ki. A 73. percben Osimhen megváltoztathatta volna a meccs állását, aki miután helyet csinált magának, laposan a kapu közepét vette célba, de Svilar gyönyörűen védett. A 80. percben Kvaratskhelia esett el egy védővel történt ütközést követően a tizenhatoson belül, de a bíró ekkor továbbot intett, de rászóltak a fülére, és megváltoztatta a döntését, így büntetővel jöhetett a Napoli. Osimhen állt oda a labda mögé, majd kivárta, hogy Svilar elmozduljon, és ekkor lőtt a kapu jobb oldalába, ezzel vezetést szerezve a hazaiaknak. A Roma azonban nm madta fel, és egy támadás végén, a 89. percben gólt is lőttek a fővárosiak, ezzel pontot mentve maguknak: Abraham fejelt a kapuba Ndicka beívelését követően, ám először visszafújták les miatt. A VAR azonban rászólt a játékvezető fülére, és kiderült, a gól érvényes. A Napoli erre már nem tudott válaszolni, így maradt a döntetlen a lefújásra is.

Napoli – AS Roma 2-2 (0-0)
Helyszín: Stadio Diego Armando Maradona (Nápoly) Vezette: Simone Sozza
Gólszerzők: Olivera (64.), Osimhen (84. – büntetőből) ill. Dybala (59. – büntetőből), Abraham (89.)
Sárga lap: Rrahmani (75.), Anguissa (80.) ill.
Kiállítás: – ill. –

Napoli: Meret, Juan Jesus, Rrahmani, Olivera, Di Lorenzo, Lobotka, Cajuste (Traoré, 69, Ostigard, 88.), Anguissa, Osimhen, Kvaratskhelia (Raspadori, 86.), Politano (Ngonge, 70.). Vezetőedző: Francesco Calzona

AS Roma: Svilar, Ndicka, Mancini, Spinazzola, Kristensen (Baldanzi, 86.), Cristante, Pellegrini,  Bove (Renato Sanches, 69.), Azmoun (Abraham, 69.), El Shaarawy (Angelino, 61.), Dybala. Vezetőedző: Daniel De Rossi

A 34. forduló eddigi eredményei és további mérkőzései:
Péntek:
Frosinone – Salernitana 3-0

Szombat:
Lecce – Monza 1-1
Juventus – AC Milan 0-0
Lazio – Verona 1-0

Vasárnap:
Inter – Torino 2-0
Bologna – Udinese 1-1
Atalanta – Empoli 2-0
Napoli – AS Roma 2-2
20:45 Fiorentina – Sassuolo (Tv: Sport 2)

Hétfő:
20:45 Genoa – Cagliari (Tv: Sport 2)

A bajnokság állása:

Standings provided by Sofascore