Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Copa Americát és az új szezon elejét is kihagyja a Brighton védője

Rossz hírek érkeztek az angol labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Brighton & Hove Albion védőjéről, Pervis Estupinanról.

(Photo by Gareth Copley/Getty Images)

Pervis Estupinan várhatóan kihagyja a Brighton & Hove Albion következő szezonjának elejét, ami azt is jelenti, hogy nem vehet részt a nyári Copa Americán sem Ecuadorral.

A balhátvédet a hónap elején, a Burnley elleni 1-1-es döntetlen alkalmával szerzett bokasérülése miatt műtötték meg. Roberto De Zerbi vezetőedző elmondása alapján, szeptember vagy október előtt nem állhat a rendelkezésére a játékos. Estupinan a szezon során többször is megsérült, ami miatt csak 15 Premier League-mérkőzésen tudott kezdeni.

A 26 éves játékos sérülése egyben csapás is Ecuador számára a nyáron az Egyesült Államokban megrendezésre kerülő Copa America miatt. Estupinan, akit 38-szor szerepelt hazája válogatottjában, bekerült a torna keretébe akkor is, amikor Ecuador 2019-ben Brazíliában a Copa America negyeddöntőjébe jutott.

Ecuador a B csoportban Mexikóval és Jamaicával találkozik, a tornát pedig Venezuela ellen kezdi meg június 22-én Santa Clarában.