Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: saját magának nehezítette meg, de végül megnyerte az észak-londoni derbit az Arsenal! – videóval

Az angol bajnokság (Premier League) 35. fordulójának vasárnapi játéknapján észak-londoni derbit rendeztek, ahol a 4. helyért harcban lévő Tottenham a bajnoki címre törő Arsenalt látta vendégül.

(Photo by David Price/Arsenal FC via Getty Images)

Nagy iramban, és igen az észak-londoni derbikre jellemző feszült hangulatban kezdődött meg a rangadó, amelynek az első negyedórája nem hozott nagy lehetőségeket. A 15. percben mégis megszerezte a vezetést az Arsenal egy öngólnak köszönhetően, miután a Saka által elvégzett szögletet Höjbjerg csúsztatta a saját hálójába, 0-1! A 19. percben közel járt az egyenlítéshez a Tottenham, Romero fejese azonban kevéssel a bal kapufa mellett haladt el. A 21. percben aztán ismét az argentin középhátvéd veszélyeztetett, aki egy beívelt szabadrúgás után megnyerte a párharcát Parteyval szemben, de a fejese ezúttal a bal kapufán csattant. A 22. minutumban már megzörrent az Arsenal hálója, de mint kiderült van de Ven centikkel lesen volt Porro lövése előtt, így érvénytelenítették a találatot. A Tottenham hatalmas erőket mozgósított az egyenlítés érdekében, a 27. percben az Arsenal meg is bosszulta ezt egy kontrával. Az „Ágyúsok” a saját tizenhatosukon belül szereztek labdát, majd Havertzhez került a játékszer, ő pedig kiválóan indította a nagyon egyedül maradó Sakát, aki miután kicselezte Ben Daviest, higgadtan a hosszú alsóba gurított, 0-2! A 38. minutumban aztán még tovább nőtt a két csapat közötti különbség, ugyanis egy Rice által beívelt szögletnél Havertz ugrott a legmagasabbra az ötösön belül, és védhetetlenül a hálóba fejelt, 0-3! A rendes játékidő utolsó percében Son faraghatott volna a különbségen, miután jó kiugratást kapott Porrótól, de a tizenhatoson belülről csúnyán a kapu fölé lőtte a játékszert a dél-koreai játékos, így az Arsenal úgy mehetett a szünetre, hogy két kaput eltaláló lövéssel háromgólos előnyre tettek szert.

A második játékrész első veszélyesebb helyzete ismét Romero nevéhez fűződött, aki ezúttal hat méterről fejelt a kapu fölé. Az 53. percben Havertz beadása után Saka került ziccerbe, Vicario azonban lábbal nagy bravúrt bemutatva védeni tudott. A 64. percben aztán szépíteni tudott a Tottenham egy hatalmas kapushiba után! Raya adta el a labdát a tizenhatosnál, amit Romero gyűjtött be, ő pedig mattolta a spanyol hálóőrt, 1-3! Az ezt követő 20 percben nem tudott közelebb zárkózni a Tottenham, sőt igazán helyzetet sem tudtak kialakítani, de a 86. minutumban büntetőhöz jutottak a hazaiak, miután Rice eltalálta Ben Daviest a büntetőterületen belül. A labda mögé Son állt, ő pedig magabiztos ítéletvégrehajtónak bizonyult, 2-3! A véghajrában hiába próbált meg mindent az egyenlítés érdekében a Tottenham, nem jártak sikerrel, így az Arsenal kulcsfontosságú rangadót húzott be a bajnoki címért folytatott harc szempontjából, és 4 pontos előnyre tettek szert a két mérkőzéssel kevesebbet játszó Manchester Cityvel szemben.

Tottenham – Arsenal 2-3 (0-3)
Helyszín:
Tottenham Hotspur Stadium Vezette: M. Oliver
Gólszerzők:
Romero (65.), Son (87. – büntető) ill. Höjbjerg (15. – öngól), Saka (27.), Havertz (38.)
Sárga lapok: Kulusevski (77.), Davies (81.) ill. Partey (83.)
Kiállítás:ill.-

Tottenham: Vicario – Davies (Lo Celso 89.), van de Ven, Romero, Porro – Höjbjerg (Bissouma 64.), Bentancur (Sarr 46.) – Werner (Johnson 31.), Maddison (Richarlison 64.), Kulusevski – Son Vezetőedző: Ange Postecoglou

Arsenal: Raya – White, Saliba, Gabriel, Tomiyasu – Rice, Partey, Ödegaard (Kiwior 89.) – Saka, Havertz, Trossard (Martinelli 63.) Vezetőedző: Mikel Arteta

A mérkőzés összefoglalója:

A 35. forduló eredményei és további programja:

Szombat:
West Ham United – Liverpool 2-2
Fulham – Crystal Palace 1-1
Manchester United – Burnley 1-1
Newcastle United – Sheffield United 5-1
Wolverhampton – Luton Town 2-1
Everton – Brentford 1-0
Aston Villa – Chelsea 2-2

Vasárnap:
Bournemouth – Brighton 3-0
Tottenham – Arsenal 2-3
17:30 Nottingham Forest – Manchester City (Tv: Spíler 1)

A bajnokság aktuális állása:

Az állást biztosítja a Sofascore