Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Liga MX: a Chivas nyerte az Atlas elleni városi rangadót – videóval

A mexikói bajnokság (Liga MX) Clausurájának 17., zárófordulójában vasárnapra virradóra a két guadalajarai csapat csapott össze egymással…

(Photo by Alfredo Moya/Jam Media/Getty Images)

A mexikói bajnokság (Liga MX) aktuális Clausuruája alapszakaszának utolsó fordulójában a Chivas Guadalajara házon kívül 1-0-ra legyőzte az Atlas Gudalajarát, így bebiztosította kiemelését a rájátszásra. A mérkőzés elején a rájátszásról biztosan lemaradó hazaiak igyekeztek szépen búcsúzni az idénytől, de a lehetőségeik rendre kimaradtak. Ahogy haladtunk előre, az esélyesebb Chivas is egyre több helyzetet dolgozott ki, nagy részben kiegyenlített játék folyt. Az első félidő ráadásában a vendégek megszerezhették volna a vezetést, ám a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot, így 45 perc 0-0-ra álltak a csapatok. A fordulást követően bátran próbálkoztak a hazaiak, majd Fernando Gago a veterán Chicharito beállításával frissítette a vendégek támadósorát. Negyedórával a vége előtt Roberto Alvarado egy védhetetlen átlövést ragasztott ballal C. Vargas kapujába, erre pedig már nem volt válaszuk a “rókáknak”, akik képtelenek voltak szépen zárni az idényt.

Sorozatbeli ötödik győzelmével a Chivas felkapaszkodott az ötödik helyre, és biztossá vált, hogy a hatodiknál nem végezhet hátrébb, vagyis nem kell pályára lépnie a rájátszás első körében, hanem a legjobb nyolc között várhatja ellenfelét.

Atlas Guadalajara – Chivas Guadalajara 0-1 (0-0)
Gólszerző:ill. R. Alvarado (74.)

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore