Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: nagy küzdött a Betis, de a Sevilla győzött sevillai derbin – videóval

Sevillai derbit rendeztek a spanyol bajnokság 12. fordulójában, melynek házigazdája a Betis volt. A Sevilla kétszer is vezetést szerzett, és hiába küzdött nagyon a hazai csapat, nem tudtak pontot szerezni. 

Forrás: laliga.es

A vezetést a Sevilla szerezte meg a derbin a 13. percben, egy szabadrúgásból. Nolito ívelte be középre a labdát, amit az egyik védő még kifejelt, de épp Ocampos elé, aki a jobb felső sarokba tekerte a játékszert. A Betis a 20. percben egyenlíthetett volna, de Fekir lövése végül pár centivel elszállt a kapu felett. Az egyenlítés azonban még az első játékrész végén, a 45. percben érkezett, amikor Emerson fejese került Loren elé, aki végül kapásból lőtt a hálóba.

A második félidőt a Sevilla kezdte jobban, hiszen az 55. percben ismét vezetést tudtak szerezni. Banega tökéletes indítását Luuk de Jong vette át, és hatalmas gól lőtt a léc alá. Egyik csapat sem adta még fel ezután a gólszerzést, de a Betis valamivel élesebben játszott. A 72. percben a hazaiak akár tizenegyeshez is juthattak volna, miután Franco Vazquez kezezett a tizenhatoson belül, de a játékvezető szerint ez nem ért büntetőt. A Betis nagyon küzdött az egyenlítésért, az utolsó percekben be is szorították a Sevillát, de a döntetlent már nem tudták összehozni.

Betis – Sevilla: 1-2 (1-1)
Gólszerzők: Loren (45.) ill. Ocampos (13.), De Jong (55.)
Sárga lap: Feddez (12.), Emerson (66.) ill. Torres (19.), Ocampos (37.), Fernando (71.)
Kiállítás: – ill. –

A 12. forduló további eredményei:

Szombat:

Sociedad – Leganes: 1–1
Alaves – Valladolid: 3–0
Valencia – Granada: 2–0
Eibar – Real Madrid: 0–4
Barcelona – Celta Vigo: 4-1

Vasárnap:

Mallorca – Villareal: 3-1
Athletic Bilbao – Levante: 2-1
Atlético Madrid – Espanyol: 3-1
Getafe – Osasuna: 0-0
Betis – Sevilla: 1-2

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista jelenlegi állása: