Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: fordított és tapad a riválisokra az Atletico Madrid – videóval!

A spanyol bajnokság 13. fordulójában barcelonai ellenféllel mérkőzött az Atletico, amely két döntetlen után készült újra nyerni a La Ligában.

Kép: AS.com

Az Atletico Madrid játszott a spanyol bajnokság legkevesebb gólt szerző csapatával – mondhatni nem ez volt a hétvége legjobban várt meccse. De hát ez egy kötelező feladat volt Simeone együttesének, különösen a Wanda Metropolitanóban. A Real Madrid és a Barcelona is könnyedén nyert szombaton, így most rajtuk volt a sor, hogy az El-ben vitézkedő Espanyol ellen szállítsák a három pontot. A védelemben Savic, Gimenez és Vrsaljko is sérüléssel bajlódott, mellettük pedig Joao Felix sem volt bevethető – ettől még így sem tűnt ez egy gyenge csapatnak Moratával és a formába lendülő Correával a támadósorban.

A Matracosok végül is nem kezdtek rosszul. A jó ritmusú első percek után a 16. minutumban egy nagyszerű összjáték után meg is szerezhették volna a vezetést: Moratát ugratták ki, aki egy az egyben a kapussal volt, de végül a kapu mellé emelt. A spanyol csatár ritkán hibázik el ilyen nagy ziccert, óriási lehetőség volt. Ezek után a vendégek is aktivizálták magukat. Előbb Wu Lei lövése ment el nem sokkal a kapu mellett, majd pár perccel később Sergi Darder durrantott hasonló távolságból a kapuba. Meglett tehát a vezetés az Espanyolnak és úgy tűnt, ezt a szituációt nem is tudja feldolgozni a hazai gárda még az első félidőben. Végül azonban egy les miatt meg nem adott gól jelentette a csavart: visszanézték ugyanis Mateu Lahozék a videószobában és úgy látták, hogy Morata nem volt lesen, így a beadása után gólt fejelő Correa találata érvényesnek tekinthető. Ez a több perces közjáték zárta tehát az első félidőt, ami után már 1-1-el mehettek szünetre a csapatok.

A fordulás után egyértelműen az Atletico tűnt erősebbnek. Irányítottak és érződött, hogy hamarosan ez a lendület góllá érhet majd. Mindez az 58. percben következett be, amikor Vitolo átadása után Morata gyönyörűen tette maga elé a labdát és fantasztikus gólt lőtt. A korábbi Real-csatárnak ez volt idén az 5. gólja a 10. bajnoki meccsén – jó szezont fut, magabiztosan vezeti is a házi góllövőlistán. Ami folytatást illeti, ott viszont már nem sok említésre méltó dolgot jegyezhettünk fel. Az Atletico takarékos üzemmódba kapcsolt és rutinból hozta le egy gólos előnnyel a mérkőzést – sőt, még az utolsó percekben egy újabb találatra is futotta az erejükből. Koke használta ki a barcelonai védelem összeomlását a 92. percben, így kialakult a 3-1-es végeredmény. Az Espanyol támadásban nem tudott kellően komoly tényező lenni és felnőni a feladathoz, így kénytelenek voltak egy újabb vereséget elkönyvelni. Ez volt a 9. zakójuk idén, csak a Leganest előzik meg a táblázaton –  a hátrányuk 5 pont a 17. Betis mögött. Az Atletico viszont egy pontra a két nagy mögött lopakodik – igaz, az elmaradt Clásico miatt egy mérkőzéssel többet játszva.

Atletico Madrid – Espanyol 3-1
G.: Sergi Darder (38.), Angel Correa (45+1.), Morata (58.), Koke (92.)