Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Fehérvár korábbi edzője ülhet le az Arsenal kispadjára

A Calciomercato értesülései szerint Paulo Sousa is ott van az Arsenal vezetőségének listáján, akik közül kikerülhet Unai Emery végleges utódja. A londoni klub november végén bontott szerződést a spanyol szakemberrel, a csapatot azóta ideiglenes megbízással Fredrik Ljungberg irányítja.

Az olasz lap beszámolójában arról ír, hogy bár Ljungberg hétfőn a West Ham United legyőzésével végre megtörte az „ágyúsok” tizenegy meccses nyeretlenségi sorozatát, aligha maradhat hosszabb távon a klub kispadján. A Calciomercato információi szerint az Arsenal vezetőségének egyik fő kiszemeltje Paulo Sousa, aki jelenleg a francia Bordeaux-t irányítja, 2011 és 2013 között pedig a Videoton vezetőedzője volt. A portugál szakember Magyarországon bajnoki címet, Ligakupát és Szuperkupát nyert, a 2012-2013-as idényben pedig Európa-liga-csoportkörbe vezette a székesfehérvári csapatot.

Azóta dolgozott a Maccabi Tel Avivnál, az FC Baselnél, a Florentinánál és a Tiencsin Csüancsiennél. Kínából visszatérve lett a Bordeaux edzője, amellyel jelenleg a francia bajnokság 5. helyén áll, csupán kétpontos hátrányban a már dobogós Lille mögött. Sajtóhírek szerint a 49 éves mester jelenlegi szerződése 2022-ig szól, így ingyen nem lehet megszerezni.

Ami a további jelölteket illeti, az Arsenal a Napolit irányító Carlo Ancelottit és a Bayern Münchentől idény közben menesztett Niko Kovacot is megkereste az álláslehetőséggel. Az ESPN információi szerint a Valencia idén viharos körülmények között távozó edzőjeMarcelino veheti át az “ágyúsok” irányítását.