Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bayern München: kirúgták Kovac-ot!

Bár tegnap még arról adtuk hírt, hogy van némi türelem Niko Kovac irányába, a horvát vezetőedző végül nem élte túl az évtized legsúlyosabb Bayern-vereségét a Bundesligában. A vezetőség természetesen optimista az elbocsátást követően.

Hiába nyert meg két bajnokságot is egymásután zsinórban a Bayernnel, végül nem volt maradása Niko Kovac-nak. A klub korábbi középpályása sosem nyerte el sem a játékosok, sem a vezetőség, sem pedig a szurkolók teljes bizalmát. A horvát mester poharába pedig éppen előző munkaadója, a Frankfurt lökte bele az utolsó cseppet, a bajorok 5-1-es elpáholásával.

Pedig a Bayern a BL-ben is remekel, lévén a Tottenhamet is gólzáporral gázolták el. Ám mindez már a múlt, hiszen immár hivatalos Kovac elbocsátása. A klub hivatalos kommunikációja szerint utódja az előttünk álló héten az eddigi segítő, Hans-Dieter Flick lesz. Az 54 esztendős szakember játékosként négyszeres bajnok volt a „Bőrnadrágosokkal”, sőt asszisztense volt Joachim Löwnek 2006 és 2014 között a német válogatottnál. Eredmény: egy világbajnoki cím. Meglátjuk, hogy ez az ajánlólevél mennyire lehet tartós a kispadon.

A bejelentés után a müncheniek sportigazgatója, Hassan Salihamidzic nyilatkozott:

„Most pozitív reakciót várok a játékosoktól, és abszolút motivációt a szezonban kitűzött céljaink eléréséhez.”.

Arról egyelőre nincs hírünk, hogy ki lehet a valódi végleges megoldás.