Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Légiósok: Bernd Storck hívja Eppel Mártont

Eppel Márton jó eséllyel Belgiumba szerződhet, az élvonal sereghajtója, a Cercle Bruges lehet az új csapata.

Eppel Márton a Honvédnál kezdte meg a téli felkészülést, a kispesti klub szívesen visszaigazolta volna a nyolcszoros válogatott csatárt, de ő külföldi folytatásban gondolkodik, ezért nem tárgyalt a klubbal.

Belgiumból érkező hírek szerint a csatár a Cercle Bruges-zsel tárgyal, sőt már el is utazott a csapathoz, melynek vezetőedzője a német Bernd Storck, aki 2017-ben, a magyar válogatott szövetségi kapitányaként először bizalmat szavazott neki a nemzeti csapatban. Eppel azért is szeretne Európába szerződni, hogy visszakerülhessen a válogatottba. A támadó több alkalommal is megemlítette: fájó, hogy Marco Rossi szövetségi kapitány nem számított rá az utóbbi időben. A játékos legutóbb több mint egy éve, 2018. október 15-én lépett pályára a nemzeti csapatban, az Észtország elleni 3-3-as döntetlennel véget érő Nemzetek Ligája-mérkőzésen.

„Csak hangsúlyozni tudom, a válogatott miatt vissza kell térnem Európába. Ez a lényeg, ez a kulcs. Másra nem tudok gondolni, mi lehetett a baj, miért nem számított rám a válogatott szakmai stábja, hiszen sorra lőttem a gólokat a Kajratban” 

Eppel a kazah élvonalbeli Kajrat Almatiban tizenhat bajnoki góllal zárta a 2019-es idényt, és az év csapatába is bekerült. A helyzetét könnyíti, hogy lejárt szerződését nem hosszabbította meg tavaly év végén, így a játékjoga ingyen megszerezhető.

A Cercle Bruges 11 ponttal az utolsó helyen áll a belga élvonalban, hat ponttal van elmaradva a 15., bennmaradást érő helyen álló Beverentől. Bernd Storck októberben vette át a csapat irányítását, és miután a Beverennel holtversenyben a legkevesebb gólt szerezte a gárda a bajnokságban (21 forduló alatt 18-at) nem meglepő, hogy szeretnének erősíteni a támadósorban.