Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Légiósok: Eppel bekerült az év álomcsapatába

A bajnoki ezüstérmes Kajrat Almati magyar csatára, Eppel Márton is bekerült a kazah labdarúgó-bajnokság élvonalának 2019-es álomcsapatába.

A sports.kz oldal az alapján állította össze az év csapatát, hogy a 33 bajnoki forduló során ki került be a legtöbbször a forduló válogatottjába. Ez Eppel Mártonnak ötször sikerült. A legtöbb játékost, négyet Eppel klubja, a Kajrat adja az álomcsapatba, a bronzérmes Ordabaszit hárman, a bajnoki címet egypontos előnnyel megvédő Asztanát, valamint a Tobolt, a Zsetiszut és a Kajszart egy-egy labdarúgó képviseli. Eppel Márton 16 gólt szerzett a kazah bajnokság idei szezonjában, és holtversenyben a góllövőlista harmadik helyén végzett.

(A kazah bajnokság álomcsapata)

Egy másik kazah honlap, a Kursziv már arról ír, hogy Eppel távozik a Kajrattól. A 28 éves csatár szerződése az év végén lejár, melyet a honlap értesülése szerint nem kíván meghosszabbítani. A támadónak magyar és török ajánlatai vannak. Az Eppel távozása miatt sajnálkozó honlap cikkének címe: „A több mint egymillió eurót érő labdarúgó ingyen távozik a Kajrattól.” A Transfermarkt adatai szerint a csatár – akinek értékét Kazahsztánba szerződésekor 650 ezer euróra becsülték, és akiért 500 ezret fizetett a Kajrat – jelenlegi piaci értéke 1.1 millió euró.

(Eppel Márton piaci értékének alakulása)