Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Elutasították Conte fellebbezését, életbe lépett az eltiltása

Mint ismert Antonio Conte még a Siena szakvezetőjeként nem jelentett két mérkőzés manipulációját. A Novara elleni meccsen történetek miatt felmentették, de az Albinoleffe elleni események okán helyben hagyták a büntetést. Ugyanis Conte hétfőig fellebbezhetett, élt is a lehetőségével, de az Olasz Labdarúgó Szövetség (FIGC) elutasította azt, hiába nyilatkozott bizakodóan az olasz szakember a La Gazzeta dello Sportnak.

”Mély sebet ejtettek most rajtam, nehezen felejtem majd el. A vádaknak egyszerűen semmi alapjuk! Biztos vagyok benne, hogy a bíró alaposan áttanulmányozza a bizonyítékokat, és felment engem, így elkerüljük az igazságtalan ítéletet. A lelkiismeretem tiszta, de nem hinném, hogy ezt elmondhatja magáról az a személy is, aki besározott. Vajon én nem mondok igazat vagy pedig egy olyan korábbi játékos, aki beismerte, hogy éveken át manipulálta a meccseket?”

Ez a bizonyos személy egy korábbi Siena-játékos, aki többször is megváltoztatta vallomását, ennek kapcsán Conte és ügyvédje reménykedtek benne, hogy a bíróság kedvező ítéletet hoz majd. Ez nem következett be, így a Juve idei legnagyobb hiányzója a teljes szezon alatt Antonio Conte lesz, aki a mérkőzések alatt nem ülhet le a kispadra és láthatja el utasításokkal csapatát, csak az edzéseket vezényelheti. Az 43 éves olasz védője javaslatára először vádalkut akart kötni, majd visszakozott, erről így nyilatkozott: „Ha visszaforgathatnám az idő kerekét, egy dolgot mindenképp máshogy csinálnék: nem mennék bele a vádalkuba. Az ártatlansággal nem alkudhatunk. Még akkor sem, ha az ügyvédeid ezt ajánlják, mert a tárgyalás nagy kockázattal jár. Ez hiba volt. Ha ma garantálnák nekem, hogy három hónapra tiltanak el, nemet mondanék rá. Egyetértek a bírákkal abban, hogy a kilencvennapos eltiltás nem igazságos ítélet. A helyes döntés az lenne, hogy egyáltalán nem tiltanak el. Nem csináltam semmi törvénytelent, nem felejtettem el jelenteni semmit sem.”

Az ”öreg hölgyet” tavaly bajnoki címig vezérlő Contét, Massimo Carrera fogja pótolni a mérkőzések alatt.

Szerző: Pintér Ákos