Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Légiósfigyelő: Vassal nyert a Cluj, Tőzsérék már nem kiesők

Finoman szólva sem zártak kiemelkedő hétvégét légiósaink. Gera Zoltán, és Vadócz Krisztián góljáról már beszámoltunk, azonban nehéz elmenni az mellett, hogy ne emlegessük fel ismét őket. Sajnos a Bundesligában játszó magyarok négyből hárman vesztes csapat tagjai voltak. Most pedig lássuk honfitársaink szereplését!

Németország – Bundesliga
Nincsenek túl szerencsés hétvégén a magyar labdarúgók a német első osztályban, pedig mindnyájan legalább csereként, de szóhoz jutott. Huszti Szabolcs tagja volt a szombaton, az Allianz Arenában megsemmisítő vereséget szenvedő Hannovernek. Hajnal Tamás csereként állt be a Stuttgart csapatába, a 83. percben, amikor a svábok már 3-0-ra égtek Freiburgban, nem túl hálás szerep. Szalai Ádámék hazai pályán kaptak ki a kétszeresen címvédő Borussia Dortmundtól, bár Caligiuri találatával még a Mainz vezetett 1-0-ra, azonban Robert Lewnadowski duplájával még a szünet előtt fordítottak a vendégek. Az utolsó előtti helyen álló Greuther fürth csapatát erősíti Stieber Zoltán. A zöld-fehér együttes 0-0-s döntetlent játszott a Nürnberggel.
Bayern München – Hannover 96 5-0
Freiburg – Vfb Stuttgart 3-0
1. FSV Mainz 05 – Borussia Dortmund 1-2
Greuther Fürth – Nürnberg 0-0

Bundesliga 2
Király Gáborral a kapujában játszott 2-2-es döntetlent az 1860 München gárdája Berlinben. Na nem a Herthánál vendégeskedhetett a ,,mackónadrágoskapus” és csapata, hanem a város kisebbik profi klubjánál, az Union Berlinnél. A döntetlennel megszerzett egy ponttal se előrébb, se hátrébb nem került a ,,Kis München”, viszont már 10 pontnyira van lemaradva a harmadik, még osztályozót jelentő pozíciótól.
Union Berlin – 1860 München 2-2

3.Liga
Nagy Dániellel a soraiban nyert idegenben, az éllovas Osnabrück, míg Bajner Bálint nem volt nevezve a Dortmund II hétvégi találkozójára, amit a Ruhr-vidékiek 0-2-re elvesztettek a Stuttgart második csapatával szemben.
Borussia Dortmund II – Vfb Stuttgart II 0-2
Alemannia Achen – Vfl Osnbrück 0-1

Anglia – Premier League
Gera Zoltán góljáról, amelyet a Sunderland elleni, győztes WBA meccsen szerzett, már beszámoltunk, itt: https://www.fociclub.hu/?p=8285 .

Championship
Buzsáky Ákos múlthéten eggyel magasabb szintre léphetett, ugyanis szerződtette a Barnsley csapata, amelyben rögtön szerepet is kapott a hétvégi fordulóban. A magyar középpályás egyelőre nem hozott szerencsét új klubjának, ugyanis otthon kaptak ki a Cardifftól. Bogdán Ádám hiába védett jól ismét, a Bolton 1-1-re volt képes Brightonban. Futács Márkó klubja, a Leicester Sheffieldben győzött, a helyi Wednesdayt verte meg.
Barnsley – Cardiff City 1-2
Brighton & Hove Albion – Bolton Wanderers 1-1
Sheffield Wednesday – Leicester City 0-2

Svájc – Super League
Vanczák Vilmos, és csapata 1-1-es döntetlent harcolt ki hazai pályán az éllovas Grashoppers ellen. A magyar védő neve mellé egy sárgalapot jegyezhettünk fel.
Sion – Grasshoppers 1-1

Olaszország – Serie A
Tőzsér Dániel végre elejétől a végéig pályán volt a Bergamoban nyerő Genoában. A piros-kékek sikerükkel egyből feljöttek az utolsó helyről, egészen a bennmaradást jelentő 16. pozícióba.
Atalanta – Genoa 0-1

Serie B
Egyetlen honfitársunk kapott lehetőséget a talján második vonalban, mégpedig Feczesin Róbert, az Ascoli színeiben. Az ellenfél pedig a sérült Laczkó Zsoltot nélkülöző Vicenza volt. A találkozó végén 0-0-s döntetlen született, ami egyik csapatnak sem volt jó, hiszen a hazaiak a 16., a vendégek a 15. helyre süllyedtek vissza.

Románia – Liga 1
Kolozsvári rangadót játszottak a román első osztályban, a Cluj Arenaban. A mérkőzést végig játszotta a nyáron elég sok indulatot kiváltó Vass Ádám, aki harcosságával kezdi megszerettetni magát a klub szurkolóival. A magyar válogatottal szemben távolságtartó Vass a 79. percben kapott egy sárgalapot. A találkozót a ,,Csefere” nyerte meg, aminek köszönhetően már negyedik helyen áll a bajnokicímvédő.
Universita Cluj – CFR Cluj 1-2

Szerző: Balogh József