Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Következik a 14. forduló a spanyol liga szerelmeseinek

Osasuna (19.) – Rayo Vallecano (8.) :
A Rayo ahhoz az Osasunahoz látogat, aki idén a kiesőövezetben a 19. helyen tanyázik. Utolsó 3 mérkőzésükön veretlenek, ez eddigi legjobb teljesítményük a szezonban.
A Rayo átlagban 1,38 gólt rúg és 2,64 gólt kap meccsenként, a liga legrosszabb gólkülönbségével rendelkezik eddig (-11) és így az előkelő 8. helyet foglalja el. Kiélezett küzdelem lesz várható

Getafe (7.) – Malaga (4.) :
A Getafe utoljára 2010 májusában tudott nyerni a Malaga ellen, aki immár újból feltöltött anyagiak láttán elkezdett megint focizgatni. A Getafe utolsó két mérkőzését megnyerte, a Malaga pedig legutóbb 4-0-ra intézte el otthon a Valenciat. A Betis és a Levante meccsek függvényében, ha a Getafe nyer akár a Malaga helyét is átveheti.

Valencia (11.) – Real Sociedad (12.) :
A 12. helyezett látogat a 11.-hez, a Sociedad három meccse veretlen, bár a lendület kicsit megtorpant az Osasuna ellen (0-0).
A Valencia szörnyű formában játszott a Malaga ellen (4-0), így egyre jobban csúszik lefelé, de még így is 4 pontra van a bajnokok ligája selejtezőt érő helytől. Pellegrinonak talán könnyebb dolga lesz ezen a meccsen, mivel visszatér a kezdőbe Roberto Soldado, és talán bevethető állapotban lesz Pereira is.

Granada (18.) – Espanyol (20.) :
A liga alján kullogó szörnyű formában levő Granadahoz látogat a még szörnyűbb formában futballozó utolsó helyezett Espanyol. Nincsen könnyű helyzetben a barcelonai csapat, nemrég lettek kirúgva a vezetés tagjai, nem is csoda az eredmények láttán, utolsó meccseiken zsinórban háromszor voltak eredménytelenek, vajon folytatódik tovább a mélyrepülés vagy eljön a változás ideje? Kiélezett küzdelemre számíthatunk.

Deportivo La Coruna (17.) – Betis (5.) :
Az előkelő 5. helyen tanyázó Betis látogat, a 17. helyen álló a kiesőzónától csak jobb gólkülönbséggel megelőző Deportivo otthonába. A Betis utoljára 2007 márciusában tudott nyerni a Deportivo ellen, ezt követően még négy meccset játszottak egymás ellen amiből háromszor nyert a Depor és egyszer tudott kihúzni egy döntetlent a Betis.

Celta Vigo (15.) – Levante (6.) :
A nem túl acélos Celtahoz látogat a 6. helyen álló Levante, aki a győzelemmel akár felléphet a 4. helyre. A Celta Vigo, eddig elég gyenge szezont produkál de, még így is sikerült elkerülnie a kiesőzónát.

Mallorca (13.) – Zaragoza (16.) :
Két gyenge formában lévő csapat összecsapását tekinthetjük meg. A Mallorca szörnyű sorozaton van túl, a két király kupa meccset is beleszámítva, az utolsó tíz meccsén nem tudott nyerni a csapat, ebből is csak háromszor sikerült döntetlen eredményt elérni, legutóbb épp a Deportivo ellen (0-0). Szűk 12 pontjukkal csak eggyel maradnak el a kiesőzónától.
Idegenbeli meccseken a Zaragoza sem áll jobb lábakon, utolsó 5 meccsükből csak egyszer tudtak nyerni és négyszer kaptak ki minden sorozatot egybevéve.

Sevilla (10.) – Valladolid (9.) :
A Sevilla viszonylag stabil eredményeket produkál otthon. Utolsó négy meccsükből csak egyszer lett döntetlen a másik három találkozót behúzták. Ugyanígy a Valladolid utolsó két idegenbeli mérkőzésén kikapott. Ha nyer a Sevilla akkor bizony helycsere fog történni a két csapat közt, de akár a hatodik helyet is megcélozhatja az alakulat.

nov. 30. 21:00  Osasuna – Rayo Vallecano (Sport2)
dec. 1. 16:00   Getafe – Málaga
dec. 1. 18:00   Valencia – Real Sociedad   
dec. 1. 20:00   Barcelona – Athletic Bilbao (Sport2)
dec. 1. 22:00   Real Madrid – Atlético Madrid   (Sport2)
dec. 2. 12:00   Granada – Espanyol (Sport1)
dec. 2. 17:00   Deportivo La Coruna – Betis (Sport1)
dec. 2. 19:00   Celta Vigo – Levante (Sport1)
dec. 2. 21:00   Mallorca – Zaragoza (Sport1)
dec. 3. 21:30   Sevilla – Valladolid (Sport1)

Szerző:Burti