Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Véget ért a pihenő, ismét itt a német futball ideje!

Már nem kell sokáig várniuk a Bundesliga szerelmeseinek kedvenceik visszatérésére: péntek este folytatódnak a német bajnokság küzdelmei!

Ha a kupafordulót nem vesszük figyelembe, öt hete játszották le az őszi szezon utolsó fordulóját. A játéknap kétségtelenül legnagyobb meglepetését a Bayern München – Borussia Mönchengladbach találkozó szolgáltatta, hiszen a hazaiak képtelenek voltak begyűjteni a három pontot Lucien Favre alakulata ellen, csak 1-1-es döntetlenre voltak képesek.

Mostanra azonban újabb lehetőséget kaptak a gárdák a pontgyűjtésre. Mert bármily ironikusan hangzik, a 18. fordulóval elkezdődik a „tavaszi” idény, s a péntek este rögvest egy roppant izgalmas viadalt tartogat a drukkerek számára: a Schalke 04 Huszti Szabolcs együttesével, a Hannoverrel csap össze. A „királykékek” állnak jobban az egymás elleni mérleget figyelembe véve, s ez a Gelsenkirchenben lebonyolított meccsekre vonatkozólag különösen igaz: 13 Schalke-győzelem mellett 6 döntetlen és mindössze 4 hannoveri siker született eddig a Ruhr-vidéki városban, a két együttes összecsapásán. Szégyenszemre azonban mindössze a hetedik helyen áll a Schalke, egy edzőváltáson is átesett – Jens Keller foglalta el Huub Stevens helyét -, s eddig csupán a támadósorba – a Dinamo Kijevtől kölcsönbe – érkező Raffael jelenthet komolyabb erősítést. Kiderül, melyik közösség tudott jobban összekovácsolódni az év első tétmérkőzésére.

Nemcsak a bajor szurkolók lehetnek rá kíváncsiak, mire juthat a Bayern München Stieber Zoltán csapata, a Fürth ellen. Természetesen kevés oka van a vendéggárdának az optimizmusra, hiszen sereghajtóként a bajnokságot utcahosszal vezető „bőrnadrágosok” otthonába látogatnak, ráadásul, míg a házigazda huszonhárom mérkőzés óta veretlen, a „lóhere” legutóbb október 19 – december 2. között volt képes legalább két, egymást követő összecsapáson pontot szerezni: akkor a Hoffenheim, a Werder Bremen és az Eintracht Frankfurt ellen remizett a zöld-fehér mezes alakulat. A labdarúgásban ugyanakkor mindig benne van a meglepetés lehetősége – talán Stieberrel a fedélzeten Michael Büskens serege is ámulatba ejti a sportbarátokat.

A Bayer Leverkusen számára nehéznek ígérkező ütközet következik: második helyezettként a remek félszezont maga mögött tudó, negyedik helyen álló Eintracht Frankfurtot fogadja a forduló rangadóján, s bár a gyógyszergyáriak pályáján megvívott párharcok többsége – tizennégy – leverkuseni sikert hozott, 8 döntetlen mellett 5 alkalommal borsot törtek már ellenfelük orra alá a frankfurtiak -, egy kiélezett és háromesélyes küzdelemre van kilátás.

Sokak érdeklődését felkeltheti a Werder Bremen – Borussia Dortmund, Mainz – Freiburg és VfL Wolfsburg – VfB Stuttgart futballcsaták is, a Mainzban ugyanis biztos a helye a kilenc gólnál járó Szalai Ádámnak a csatársorban, a „svábok” támadó középpályása, Hajnal Tamás pedig csak bizakodhat a pályára lépésben.

Péntek
20:30 Schalke 04 – Hannover (Eurosport 2)

Szombat
15:30 Bayern München – Greuther Fürth (Eurosport 2)
15:30 Hoffenheim – Mönchengladbach
15:30 Bayer Leverkusen – Eintracht Frankfurt
15:30 Mainz – SC Freiburg
15:30 VfL Wolfsburg – VfB Stuttgart
18:30 Werder Bremen – Borussia Dortmund (Eurosport 2)

Vasárnap
15:30 Nürnberg – Hamurger SV (Eurosport 2)
17:30 Fortuna Düsseldorf – Augsburg (Eurosport 2).

Szerző: Budai Levente