Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: az Inter Miami kiütéssel nyerte meg az NYRB elleni rangadót – videóval

Az MLS szombati játéknapján a keleti konferencia két élcsapata, az Inter Miami és a New York Red Bulls mérte össze tudását egymással…

(Photo by Megan Briggs/Getty Images)

A keleti konferenciát vezető Inter Miami a vártnál simábban, 6-2-es győzelmet aratott a New York Red Bulls ellen legnagyobb sztárjai mindent elsöprő második félidei játékának köszönhetően. A floridaiak ugyan aktívabban kezdték a mérkőzést, az első félóra végén hátrányba kerültek, miután egy kontra végén Dante Vanzeir talált be egy kipattanót követően. A hazaiak fölénye ellenére meglepetésre az első játékrész végén az NYRB vezetett 1-0-ra. Az Inter Miami azonban nem hagyta annyiban, és a szünetben becserélt Matías Rojas három perc után betalált egy tizenhatoson kívül átlövéssel, kiegyenlítve a találkozó állását. Két perccel később Rojas labdaszerzése után Lionel Messi volt eredményes, ezzel az Inter Miami máris megfordította az eredményt. Kisvártatva Messi tökéletes kiugratásából Matías Rojas lépett ki ziccerben, a paraguayi pedig egy nagyszerű emeléssel vette be a kapujához kétségbeesett kimozduló honfitársa, Carlos Colonel hálóját. A rózsaszínmezesek magabiztosan fordították meg a mérkőzés alakulását, de ezzel még nem volt vége. A házigazda a játékrész második felében végképp padlóra küldte ellenfelét, miután a 69. és a 81. perc között Luis Suárez klasszikus mesterhármast jegyzett. Az uruguayi mindhárom találatánál Messi adta az előkészítést, aki így csapata hat gólja közül egyet maga lőtt, a másik ötnél pedig a gólpasszt jegyezte. A hosszabbításban a vendégek tizenegyeshez jutottak, melyet Emil Forsberg váltott gólra egy tökéletesen helyezett lövéssel.

Messi az MLS történetének első játékosa lett, aki öt gólpasszt adott egy mérkőzésen, összességében pedig a 2024-es idényben 11 mérkőzés alatt 12 gólt és 11 gólpasszt jegyzett klubcsapata színeiben.

Győzelmével az Inter Miami megerősítette vezető helyét a keleti konferencia élén, jelenleg három ponttal előzi meg a nála egyel kevesebb mérkőzést játszó Cincinnatit.

Inter Miami – New York Red Bulls 6-2 (0-1)
Gólszerzők: M. Rojas (48., 62.), Messi (50.), L. Suárez (69., 75., 81.), ill. Vanzeir (30.), E. Forsberg (90+7. – büntetőből)

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore

Standings provided by Sofascore