Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Francia kupa: bemelegítés a szuperrangadó előtt – megszenvedtek az első ligás gárdák

Ma este folytatódnak a francia kupa küzdelmei, így tehát egyre kevesebb hely kiadó a legjobb nyolc között. Alant három találkozó összefoglalója következik, egyfajta ráhangolódásként az este főmeccsére, a PSG – Marseille derbire. Jó szórakozást!

Lorient – Brest 3-0
Gólszerzők: Ecuele Manga (64. perc), Aliadiére (70., 90+1.)
Első ligás együttesek, túl sok helyezés még csak el sem választja őket, ám mégis hatalmas különbség volt köztük ma este. A 2013-ban nem túlzottan remeklő, ám a szezont masszívan kezdő Lorient, az Arsenal-ban kupálódott támadója, Jéremy Aliadiére vezérletével, sőt duplájával, a hajrára teljesen szétzilálta, a már így is, erejéhez képest messzire jutó Brest-et. A vendégeknek különben is sokkal fontosabb a bajnokság, ahol éppen a kieső zóna elől iszkolnak.

Raon L’Étape – Girondins Bordeaux 1-1 (h.u. 2-2), tizenegyesekkel továbbjutott a Bordeaux
Gólszerzők: Dje (65. perc), Keita (98.), illetve Obraniak (58.), Diabate (113.)
Folytatja borzasztó idei szereplését a Bordeaux, amely a Ligue 1-ben is csak a 10. helyen áll. Ma esti ellenfelük, a mindössze negyedik ligás Raon volt, amely kétszer megszerezte vezetést, á ma szimpatikus kiscsapat végül búcsúzni kényszerült. A továbbjutás sorsa a büntetőpárbajban dőlt el, amit a szerencsén kívül, talán tapasztalatának köszönhetően is, de a Girondin húzott be, így várva a negyeddöntős folytatást.

Venissieux – Nancy 0-0; tizenegyesekkel továbbjutott a Nancy
Az élvonalban csak senyvedő Nancy megszenvedett ötöd osztályú ellenfelével, a Venissieux-vel, amely jól tartotta magát hazai pályán, és a másik találkozóhoz hasonlóan, itt is büntetőpárbajra került sor, ahol ismét az alsóbb besorolású együttesnek nem kedvezett a szerencse.

Szerző: Balogh József