Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Döntetlen az Atlético-Valencia derbin – Eredmények

A vasárnap hátralévő mérkőzésein időrendben haladva a Deportivo La Coruna bravúros és fontos győzelmet aratott Mallorcán. Az Espanyol és a Real Sociedad megosztozott a pontokon Barcelonában. A forduló legjobban várt mérkőzésén pedig az Atlético Madrid nem bírt hazai pályán a Valenciával.

Mallorca – Deportivo 2:3 (1:1) Gólszerző: Víctor 19., Nsue 86., illetve Sílvio 27., Marchena 48., Riki 60.
Remekül indult a mérkőzés a Mallorca számára, hiszen szűk húsz perc elteltével már vezettek is a Depor ellen. A vendégek azonban hamar válaszolni tudtak és döntetlennel vonultak így a csapatok a szünetre. A második félidőben roppant agilisan kezdett a Deportivo, és 2 gólos előnyt épített fel. A hazaiaknak csupán szépíteni sikerült a lefújást megelőzően. A Depor legyőzte közvetlen riválisát, ám mindkét csapatra elmondható, hogy óriási harcot kell fojtatniuk a bennmaradásért.

Espanyol – Real Sociedad 2:2 (2:1) Gólszerző: Sergio García 9. Stuani 39., illetve Zurutuza 24., Javi López 76. – öngól
Remek iramú találkozót játszottak a csapatok vasárnap este Barcelonában. Az Espanyol és a Sociedad is olykor szemre is tetszetősen és nagy iramban futbalozott. A korábbi spanyol válogatott Sergio Garcia szerzett vezetést a hazaiaknak egy bal oldali beadást követően. A vendégek azonban haamr válaszolni tudtak Zurutuza szemfüles átemelésével. A félidő vége felé újra átvette a vezetést az Espanyol, ám a fordulást követően egy öngóllal a Sociedad ismét egyenlíteni tudott. A baszkok ezzel a döntetlennel továbbra is BL indulást érő negyedik helyen állnak és 11 mérkőzés óta veretlenek a bajnokságban!

Atlético Madrid – Valencia 1:1 Gólszerző: Falcao 6., illetve Jonas 5.
A derbi érdemi részét tulajdonképpen 1 perc leforgása alatt lerendezték a felek. Az 5. percben a brazil Jonas mindenkinél gyorsabban reagált egy a 16-oson belül pattogó labdára és vezetést szerzett a Valenciának. Egy perccel később azonban már egyenlített is az Atlético, ki más, mint Radamel Falcao volt eredményes a hazaiaktól. Az első félidő további részében a Valencia tűnt kezdeményezőbb csapatnak, a szünet után azonban már az Atlético próbálkozott inkább. Többnyire jó iramú, küzdelmes, a végére pedig igazán paprikássá váló mérkőzést láthatott a nagyérdemű. Összességében a döntetlen igazságos eredmény.

A mérkőzés összefoglalója:

Nagy Ákos